Η συγκινητική ιστορία 38χρονου από τη μονάδα Covid του «Σωτηρία» στον αέρα του ΣΚΑΪ

Συγκίνηση προκαλεί η περίπτωση ενός 38χρονου που νοσηλεύεται με μηχανική υποστήριξη εδώ και μέρες. Ακούγοντας ΣΚΑΪ 100,3 οι συγγενείς του ζήτησαν από τη Μαρία Αναστασοπούλου και τον Γιάννη Κολοκυθά να στείλουν τις ευχές τους στον άνθρωπό τους για ταχεία ανάρρωση με τον ίδιο να καταφέρνει να βγει στον αέρα και να σπάει από συγκίνηση όταν πληροφορείται ότι η γυναίκα του και το παιδί του τον ακούνε.

Μέσα από την μονάδα Covid του νοσοκομείου «Σωτηρία», o 38χρονος Άρης, υποστηριζόμενος με υψηλή ροή οξυγόνου – high flow, ακούει τους συγγενείς του να μιλούν στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, και αποφασίζει να βγει στον αέρα.

«Μου δίνετε όλοι κουράγιο. Είμαι σε πολύ καλά χέρια, το "Σωτηρία" είναι το καλύτερο νοσοκομείο στην Ελλάδα και το προσωπικό είναι κανονικοί ήρωες. Είμαι 4 μέρες στο νοσοκομείο και 10 μέρες ήμουν σπίτι.» 

Ο κορωνοϊός επεφύλασσε στον νεαρό ασθενή μία πολύ επικίνδυνη εξέλιξη της υγείας του. 

Στις 19 Φεβρουαρίου, βγαίνει θετικός στον ιό. Τα συμπτώματά του είναι βαριά, έχει υψηλό πυρετό και έντονη δύσπνοια. 4 μέρες μετά, στις 23 Φεβρουαρίου μεταβαίνει με ασθενοφόρο στο Λαϊκό. Οι γιατροί, ωστόσο, του λένε να πάει σπίτι του επειδή είναι νέος και θα το ξεπεράσει. 

Τα συμπτώματα όμως δεν υποχώρησαν και εμφάνισε επί ημέρες πυρετό που δεν έπεφτε κάτω από 39. Πριν 3 μέρες, πήγε στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Δεν βρήκε, ωστόσο, κενό κρεβάτι στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Όπως είπε η σύζυγος του Άρη «το Σάββατο όταν πήγε στο "Σωτηρία" ήταν με, ήδη, σχεδόν κατεστραμμένο τον πνεύμονα, είχε κάνει αυτά τα διηθήματα που λένε από την νόσο αυτή του Covid. ΜΕΘ δεν υπήρχε, ούτε για δείγμα, και μας είπαν απλά ότι επειδή είναι νέος άνθρωπος, κάνανε τα πάντα να βρούνε ΜΕΘ για να τον βάλουνε. Και αυτή η ΜΕΘ, κενό κρεβάτι, βρέθηκε χθες.» 

Προχθές, την Κυριακή, ο Άρης είχε τα γενέθλιά του και δεν πίστευε ποτέ πως θα τα περνούσε στην εντατική του «Σωτηρία». Σπίτι του, ήταν η σύζυγός του και ο 6χρονος γιος του σε καραντίνα, αφού βγήκαν και αυτοί θετικοί στον κορωνοϊό, ευτυχώς με ήπια συμπτώματα.

«Φαίνεται να είμαστε καλά, να μην έχουμε κάτι το πολύ έντονο, ανέβασα και εγώ πυρετό, αλλά δεν με έχει καταβάλλει.», είπε η σύζυγός του, ενώ στην ερώτηση για το πώς μπορεί να κόλλησε ο Άρης είπε: «Από τον χώρο τον εργασιακό.»
 

Πηγή: skai.gr