Η Ρουσλάνα άφησε λουλούδι στο Πολυτεχνείο - «Δυστυχώς, η ιστορία τείνει να επαναλαμβάνεται»

Η γνωστή τραγουδίστρια βρέθηκε σήμερα στο Πολυτεχνείο για να τιμήσει την επέτειο και να αφήσει ένα λουλούδι στο μνημείο

Στην Αθήνα βρίσκεται η Ουκρανή τραγουδίστρια Ρουσλάνα, η νικήτρια της Eurovision το 2004 για φιλανθρωπική συναυλία υπέρ της Ουκρανίας. Ωστόσο, η γνωστή τραγουδίστρια βρέθηκε σήμερα στο Πολυτεχνείο για να τιμήσει την επέτειο και να αφήσει ένα λουλούδι στο μνημείο, προς τιμήν των φοιτητών που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία.

Μάλιστα, ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μερικές φωτογραφίες από την ημέρα, μαζί με ένα σχετικό σχόλιο:

«Στην Αθήνα κατέθεσαν λουλούδια κοντά στο μνημείο, προς τιμήν των φοιτητών του Πολυτεχνείου που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία και τις δημοκρατικές αξίες. Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Φοιτητών σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα αυτή η ημερομηνία είναι ξεχωριστή, αφού συμπίπτει με την επέτειο των φοιτητικών διαδηλώσεων κατά της στρατιωτικής χούντας των "μαύρων συνταγματαρχών" το 1973. Φοιτητές του Πολυτεχνείου σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά του καθεστώτος, που οχυρώθηκε στους τοίχους του πανεπιστημίου, και τις πρώτες ώρες της 17ης Νοεμβρίου, η κυβέρνηση της χώρας διέταξε τα τανκς να επιτεθούν στο πανεπιστήμιο. Γύρω στις 3:00 π.μ. στις 17 Νοεμβρίου, η AMX 30 έσπασε την κύρια πύλη του πανεπιστημίου. 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα των συγκρούσεων... Δυστυχώς, η ιστορία τείνει να επαναλαμβάνεται...».

Πηγή: skai.gr