Η πανεπιστημιακή αστυνομία «εκτελεί κανονικά τα καθήκοντά της», λέει η Κατεχάκη

ΟΠΠΙ

Η αστυνομία διαψεύδει δημοσίευμα που αναφέρεται σε «προσωρινό φρένο» των περιπολιών

Οι Ομάδες Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) εκτελούν κανονικά τα καθήκοντά τους και στα τέσσερα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα (ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΟΠΑ, ΑΠΘ) που έχουν οριστεί, αναφέρεται σε ανακοίνωση από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η ανακοίνωση έρχεται έπειτα από δημοσίευμα σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση αποσύρει τους αστυνομικούς από τα πανεπιστήμια.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι οι Ομάδες Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.) εκτελούν κανονικά τα καθήκοντά τους και στα τέσσερα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα (ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΟΠΑ, ΑΠΘ) που έχουν οριστεί.

Υπενθυμίζεται ότι η παρουσία των δυνάμεων αυτών στους χώρους των πανεπιστημίων πραγματοποιείται πάντα σε συνεννόηση με τις αντίστοιχες πρυτανικές αρχές, στο πλαίσιο της εφαρμογής των σχεδίων ασφαλείας που έχουν τα ίδια τα Πανεπιστήμια.

Συνεπώς, σημερινό δημοσίευμα ιστοσελίδας που αναφέρεται σε «προσωρινό φρένο» των περιπολιών των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.) δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Πηγή: skai.gr
TAGS: ΟΠΠΙ