Η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη στην αγκαλιά των μανάδων της Γαρυφαλλιάς και της Ερατούς

Σπαρακτική είναι η εικόνα της μητέρας της Ελένης Τοπαλούδη έξω από το Εφετείο, να βυθίζεται στην αγκαλιά των μανάδων των Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε στη Φολέγανδρο και της Ερατώς που δολοφονήθηκε στη Λέσβο.

Η φοιτήτρια Ελένη Τοπαλούδη, βρήκε μαρτυρικό θάνατο το Νοέμβριο του 2018 από δύο σχεδόν συνομηλίκους της που την βίασαν και την πέταξαν μετά άγρια χτυπημένη αλλά ζωντανή σε βραχώδη παραλία στην περιοχή της Λίνδου στη Ρόδο.

Στο πλευρό της μητέρας της, Κούλας, βρέθηκαν η Άννα Ψαράκου, μητέρα της Γαρυφαλλιάς και η Ελένη Κρεμαστιώτη, μητέρα της Ερατούς.

Δείτε φωτογραφίες από το εφετείο:

Σήμερα η υπόθεση ξεκίνησε να δικάζεται σε δεύτερο βαθμό. Οι δύο δράστες έχουν καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια και επιπλέον 15ετη κάθειρξη. Το δικαστήριο έκρινε ότι οι δύο καταδικασθέντες δεν δικαιούνται κανένα ελαφρυντικό.

Η εκδίκαση διακόπηκε μετά από αίτημα της υπεράσπισης.

Η υπόθεση εκφωνήθηκε και το δικαστήριο προχώρησε στην κλήρωση των ενόρκων με παρόντα στο εδώλιο μόνο τον έναν, τον ελληνικής καταγωγής, κατηγορούμενο και απόντα τον συγκατηγορούμενο του αλβανικής καταγωγής.

Η υπεράσπιση του κατηγορούμενου αλβανικής καταγωγής, ζήτησε διακοπή της δίκης καθώς ο ένας συνήγορος του διορίστηκε πρόσφατα από τον 22χρονο και είπε πως θέλει χρόνο για να μελετήσει την δικογραφία.

Με την αποδοχή του αιτήματος από το δικαστήριο, το οποίο έδωσε επόμενη δικάσιμο στις 10 Μαρτίου, προκλήθηκε μεγάλη ένταση από τους γονείς του θύματος που οργισμένοι φώναζαν πως οι κατηγορούμενοι τους εμπαίζουν.

Η μητέρα της Ελένης, Κούλα Τοπαλούδη, σε έξαλλη κατάσταση φώναζε ότι με την τακτική της υπεράσπισης οι ίδιοι ταλαιπωρούνται με τα συνεχή ταξίδια από το Διδυμότειχο, όπου κατοικούν, στην Αθήνα.

Στην είσοδο του δικαστικού μεγάρου δεκάδες μέλη γυναικείων οργανώσεων είχαν συγκεντρωθεί από το πρωί σε συμπαράσταση των θυμάτων. Σε πανό που είχαν αναρτήσει επαναλαμβάνουν το αίτημα τους να ταυτοποιηθεί ως ειδικό αδίκημα η γυναικοκτονία.

Κατηγορούμενοι για την άγρια κακοποίηση και εν συνεχεία δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη είναι δύο νεαροί 24 και 22 χρονών σήμερα, οι οποίοι ήταν μόνιμοι κάτοικοι Ρόδου. Ο μεγαλύτερος, μέλος εύπορης οικογένειας του νησιού και ο νεαρότερος, γιος τεχνίτη από την Αλβανία. Οι δύο φίλοι είχαν κοινό ενδιαφέρον τις πολεμικές τέχνες. Ο νεαρότερος έχει εμπλακεί και σε άλλη υπόθεση βιασμού νεαρού κοριτσιού με ειδικές ανάγκες, που φέρεται να διαπράχθηκε ελάχιστες ημέρες μετά τη δολοφονία Τοπαλούδη.

Πηγή: skai.gr