Η «Μήδεια» χτυπά την Αττική: Κομμένη στα δύο η Ελλάδα- Κλείνει η Εθνική Οδός για 24 ώρες (pic+vid)

Η Μήδεια έκοψε τα χώρα στα δύο. Τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας χωρίστηκαν για 5,5 ώρες το πρωί, ενώ απ’ ότι φαίνεται το ίδιο θα συμβεί και για το επόμενο 24ωρο. 

Στις 7.10 το απόγευμα έκλεισε ξανά η Εθνική Οδός από το ύψος της Κηφισιάς για τα βαρέα οχήματα, αλλά και τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων από στελέχη της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής και σταδιακά γίνεται το ίδιο και με τα αυτοκίνητα. Η απαγόρευση αναμένεται να ισχύσει μέχρι και αύριο στις 7 το απόγευμα, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση ανάλογα με τα καιρικά φαινόμενα που θα επικρατούν.

Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία, το φαινόμενο θα είναι ακόμα πιο ισχυρό τις βραδινές και πρωινές ώρες κι ενδέχεται να υπάρχει επέκταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας στην εθνική οδό.  

Υπενθυμίζεται ότι στη σημερινή έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία αποφασίστηκε να απαγορευτεί η κίνηση όλων των οχημάτων, από τις 19.00 σήμερα μέχρι τις 19.00 αύριο, καθώς, όπως ανέφερε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναμένονται ισχυρά φαινόμενα. Σύμφωνα με την αστυνομία, τα ΙΧ κινούνται προς το παρόν και θα γίνεται κάθε ώρα εκτίμηση της κατάστασης, ώστε αν χρειαστεί θα γίνει σταδιακά η διακοπή της κυκλοφορίας.

Το θέμα θα συζητηθεί εκτενώς αύριο στις 11:00 σε νέα σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία.

Λόγω της χιονόπτωσης, όπως έγινε γνωστό από τη ΓΑΔΑ, η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία των αυτοκινήτων από τις 18:00 και στην επαρχιακή οδό Αγίου Μερκουρίου από το ύψος της ταβέρνας «Λεωνίδας» προς Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Νωρίτερα είχαν κλείσει τα δύο από τα τρία ρεύματα της εθνικής οδού, ωστόσο δεδομένου ότι η χιονόπτωση αυτή την ώρα είναι ιδιαίτερα πυκνή και το οδόστρωμα καλύπτεται από χιόνι, κλείνει και το τρίτο. 

Τα βαρέα οχήματα που κινούνται αυτή την ώρα στο εθνικό οδικό δίκτυο, σύμφωνα με το σχέδιο Βορέας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, θα μπουν σε παράδρομους και θα μείνουν ακινητοποιημένα μέχρι να κοπάσει ο χιονιάς και να τους επιτραπεί ξανά η κυκλοφορία. 

Δείτε live την εξέλιξη της κακοκαιρίας:

 

 

Ιδιαίτερα προβλήματα παρατηρήθηκαν νωρίτερα και στην Μαλακάσα, στο Σείριο, στην Υλίκη, στο Μαρτίνο.  

Στο μεταξύ, χιονοθύελλα έχει ξεκινήσει εδώ και λίγη ώρα στην Παλαιά Πεντέλη και το οδόστρωμα είναι πολύ ολισθηρό. Τα μηχανήματα, τόσο τα εκχιονιστικά όσο και οι αλατιέρες είναι σε επιφυλακή, ενώ τόνοι αλάτι είναι διαθέσιμοι για τους πολίτες, σε περίπτωση που το χρειαστούν. 

Στα Βίλια, οι δρόμοι χάθηκαν μέσα στο χιόνι, το εκχιονιστικό περνάει συνεχώς, ωστόσο το οδόστρωμα είναι ολισθηρό.

Σφοδρή είναι η χιονόπτωση και στη Θήβα, έχει καλύψει τα πάντα, ενώ έχει δημιουργηθεί παγετός στους δρόμους. Η κεντρική πλατεία έχει μετατραπεί σε ένα τεράστιο παγοδρόμιο, ενώ δεν μπορεί να μπει εκχιονιστικό μηχάνημα, καθώς είναι πλακόστρωτο.

Στη Δυτική Μακεδονία η «Μήδεια» έχει φέρει πολικές θερμοκρασίες. Στην Κοζάνη το θερμόμετρο δείχνει -8 βαθμούς Κελσίου, ενώ τα νύχτα αναμένεται να αγγίξει μέχρι και τους -14 βαθμούς Κελσίου.  

Πηγή: skai.gr