Κλείσιμο

Η «Κυρά του Έβρου» απέκτησε δορυφορικό τηλέφωνο και Ίντερνετ

«Τώρα θα μπορώ να επικοινωνώ με τα παιδιά μου, με τους φίλους μου και με όλο τον κόσμο. Μέχρι σήμερα το σκεφτόμουν μην τελειώσει η κάρτα και χάσουμε και τα περισσευούμενα μας...»

Η 67χρονη ακρίτισσα 'Αρτεμη Παπακωστίδου, η «Κυρά του Εβρου», ζει στο συγκεκριμένο σημείο του Δέλτα Έβρου από τα 25 της και δηλώνει ιδιαίτερα χαρούμενη που έχει πλέον μια τεχνολογία επικοινωνίας.

Απέκτησε δορυφορικό τηλέφωνο και Ίντερνετ, που θα της επιτρέψει να επικοινωνεί όχι μόνο με τις δύο κόρες της, αλλά και με όλο τον κόσμο όπως και να "ανοίξει το Instagram..." για να μοιράζεται την ζωή της στην μακρινή γωνιά της Ελλάδας.

«Νιώθω πολύ καλά που βρίσκομαι σε αυτό το σημείο τη Ελλάδας και πολύ καλύτερα σήμερα αφού με τίμησαν με την παρουσία τους και με την ωραία δορυφορική κεραία που έβαλαν και έτσι είμαι πολύ χαρούμενη», ανέφερε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104.9FM", για τις ιδιομορφίες της ιδιαίτερης ζωής της.

κυρα εβρου

«Τώρα θα μπορώ να επικοινωνώ με τα παιδιά μου, με τους φίλους μου και με όλο τον κόσμο. Μέχρι σήμερα το σκεφτόμουν μην τελειώσει η κάρτα και χάσουμε και τα περισσευούμενα μας...» εξηγεί η κυρία Παπακωστίδου που έχει κάνει τον συγκεκριμένο τόπο σπίτι της μαζί με τον "βράχο" της, όπως τον αποκαλεί, τον σύζυγο Νίκο Παπακωστίδη.

Η "Κυρά του Έβρου" σημειώνει με έμφαση πως δεν νιώθει φόβο να ζει στην άκρη των συνόρων ενώ δηλώνει υπερήφανη που έζησε τόσα χρόνια στη συγκεκριμένη γωνιά της Ελλάδας και "σηκώνει την ελληνική σημαία" δύο χιλιόμετρα από την γειτονική Τουρκία πάνω από τη στέγη της καλύβας.

κυρα εβρου

«Μόλις ενώσαμε το δορυφορικό τηλέφωνο της κυρίας 'Αρτεμης Παπακωστίδου που πλέον θα έχει και φωνητική επικοινωνία αλλά και Instagram και πρόσβαση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα είναι σε επαφή με όποιον θέλει ζωντανά. Μέχρι σήμερα η κυρία 'Αρτεμης επικοινωνούσε μέσω Τουρκίας καθώς οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας, όπως συμβαίνει σε ακριτικά μέρη, δεν έχουν εγκαταστήσει πομπούς και είναι πάρα πολύ δύσκολο να επικοινωνήσει κάποιος. Θα έπρεπε μάλιστα, όπως της είχε εξηγηθεί, να πληρώσει μερικές χιλιάδες ευρώ για να έχει επικοινωνία στην καλύβα της», λέει στο «Πρακτορείο FM 104,9» μιλώντας από την αυλή του ζευγαριού ο κ.Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς, διευθύνων σύμβουλος της Hellas Sat.

κυρα εβρου

«Το νέο αίτημα τώρα της κυρίας Παπακωστίδου είναι να της φτιάξουμε λογαριασμούς στο Instagram, το Facebook ώστε να μπορεί να επικοινωνεί...» δήλωσε από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Αθανάσιος Στάβερης

«Για εμάς, τους Ευρίτες ή αυτούς που βρίσκονται στο Καστελόριζο, δεν είναι περίεργο που είμαστε ακρίτες στα σύνορα της Ελλάδας. Όλοι (σ.σ όσοι κατοικούν σε αυτές τις γωνιές της Ελλάδας) δεν αισθάνονται φόβο. Όλοι όσοι ζούμε εδώ, είναι η πατρίδα μας και είμαστε υπερήφανοι που είμαστε εδώ πέρα. Το μόνο που θέλουμε είναι την πολιτεία δίπλα μας», προσέθεσε από την πλευρά της και από το νέο της δορυφορικό τηλέφωνο η κυρία 'Αρτεμης, η «Κυρά του Έβρου» της Ελλάδας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
TAGS: Έβρος