ΚΑΙΡΟΣ

Η ΦΑΓΕ ανακαλεί παιδικό γιαούρτι

Ανακαλούνται από την ελληνική αγορά επιδόρπια γιαουρτιού junior της εταιρείας ΦΑΓΕ με γεύσεις μπανάνα, καραμέλα, κεράσι, πορτοκάλι, φράουλα και εμπλουτισμένο με βιταμίνες Α+D, με ημερομηνίες λήξης 4/12, 5/12, 6/12 και 7/12, λόγω πιθανότητας ύπαρξης θραύσματος κρυστάλλου στο προϊόν, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.
Η ΦΑΓΕ, όπως αναφέρουν στελέχη της, ενημέρωσε άμεσα τον ΕΦΕΤ μετά από τεχνικό έλεγχο που πραγματοποίησε τη Δευτέρα, κατά τον οποίο εντοπίστηκε θραύσμα κρυστάλλου σε μια συσκευασία γιαουρτιού.
Η εταιρεία με ανακοίνωσή της ζητάει από τους καταναλωτές που έχουν τα συγκεκριμένα προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν και να επικοινωνήσουν με το Κέντρο Διατροφικής Ενημέρωσης της εταιρείας για την αντικατάσταση του προϊόντος (τηλ. 800 11 28000 γραμμή καταναλωτών χωρίς χρέωση).
Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στελέχη της εταιρείας, τα προϊόντα έχουν διατεθεί από την προηγουμενη εβδομάδα στην αγορά και μια μικρή ποσότητα έχει εξαχθεί στην Κύπρο. Το πρόβλημα παρουσιάστηκε σε μια από τις τρεις γραμμές παραγωγής στο εργοστάσιο της Μεταμόρφωσης και πρόκειται για ατύχημα που οφείλεται σε θραύση γυάλινου προστατευτικού. Ενα μικρό τμήμα γυαλιού βρέθηκε σε συσκευασία και το υπόλοιπο τμήμα πάνω στο μηχάνημα της συσκευασίας.
O EΦΕΤ
Περίπου 300.000 κύπελα επιδόρπιου γιαουρτιού Junior της ΦΑΓΕ, που ανακλήθηκε τη Δευτέρα από την εταιρία για προληπτικούς λόγους, έχουν διακινηθεί στην ελληνική αγορά, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων. Ο ΕΦΕΤ ζήτησε αμέσως την ανάκληση των συγκεκριμένων προϊόντων και καλεί όλους τους εμπόρους λιανικής πώλησής τους να τα αποσύρουν άμεσα από τα ράφια τους. Ηδη έχουν δρομολογηθεί οι σχετικοί έλεγχοι, καθώς και η ενημέρωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Σουπερμάρκετ Ελλάδος. Τέλος, ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.
Πηγή: skai.gr