Η επιδότηση που αποφασίστηκε στους σεισμοπαθείς κατοίκους της Θεσσαλίας

Επιδότηση στους σεισμοπαθείς κατοίκους της Θεσσαλίας αποφασίστηκε να χορηγηθεί μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή. Συγκεκριμένα, για τα σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές θα δοθούν 1.000 ευρώ ανά τετραγωνικό, με μέγιστο ποσό τα 150 χιλιάδες ευρώ.

Στο χωριό Δαμάσι και το Μεσοχώρι, έχουν κριθεί μη κατοικήσιμα τουλάχιστον τα μισά σπίτια, δηλαδή περίπου τα 200 από τα 400 στο Δαμάσι και τα 100 από τα 200 στο Μεσοχώρι.

Πιθανότατα εντός της ημέρας θα στηθεί οικισμός για τους σεισμόπληκτους ανακοίνωσε μέσω του ΣΚΑΪ ο ΓΓ. Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου. 

«Πρέπει να είναι γύρω στα 500 άτομα που δεν είναι σε ξενοδοχεία και σε πρόχειρους καταυλισμούς. Προχθές μεταφέρθηκαν 460 άτομα σε έξι ξενοδοχεία σε Τρίκαλα και Λάρισα, και προσπαθούμε να στήσουμε τον κύριο οικισμό, υπάρχουν τροχόσπιτα, έρχονται και άλλοι οικίσκοι, τα μηχανήματα δουλεύουν για να στηθεί ο οικισμός, μπορεί και εντός της ημέρας» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγεωργίου.

Εξήντα οικίσκους για την προσωρινή στέγαση των πληγέντων από τους σεισμούς στους δήμους Ελασσόνας, Τυρνάβου, Φαρκαδόνας και Λαρίσης έχει εξασφαλίσει το υπουργείο Υποδομών και ήδη οι πρώτοι 40 έχουν μεταφερθεί στην περιοχή δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης. Οι υπόλοιποι θα μεταφερθούν μέχρι την Δευτέρα.

Επικοινωνία με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά είχε στο μεταξύ το πρωί ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Τον ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στις σεισμόπληκτες περιοχές της Θεσσαλίας και ζήτησε την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού για Έκτακτες Ανάγκες, ώστε να εξευρεθούν άμεσα και επιπλέον οικίσκοι προκειμένου να στεγαστούν οι εκατοντάδες σεισμοπαθείς.

 Απεβίωσε, στο μεταξύ από παθολογικά αίτια, ο ηλικιωμένος που είχε απεγκλωβιστεί στο Μεσοχώρι Ελασσόνας

Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ