Συνεχίζεται η κόντρα ανάμεσα σε Εκκλησία και κυβέρνηση με αφορμή τα νέα περιοριστικά μέτρα για τα Θεοφάνεια καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος προανήγγειλε αργά το βράδυ της Δευτέρας ότι θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης της κυβέρνησης για τα περιοριστικά μέτρα, όπως προαναγγέλλει με εγκύκλιο που εστάλη σε όλες τις Μητροπόλεις της χώρας.

Στην εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι πρέπει να παραμείνουν ανοιχτοί ναοί ανήμερα των Θεοφανείων, αντιδρώντας στις αποφάσεις της κυβέρνησης. Η εγκύκλιος αναφέρει: «Η παρουσία πιστών εντός των εκκλησιών και την εορτή των Θεοφανείων θα είναι με αναλογία ένας ανά 15 τμ, με ελάχιστη απόσταση 2 μέτρων και μέγιστο αριθμό πιστών εντός των ναών (έως 375 τμ) τους 25. Σε μητροπολιτικούς ναούς οι πιστοί θα φτάνουν τους 50 εντός των εκκλησιών». Σύμφωνα με την εγκύκλιο η Εκκλησία «προσφεύγει άμεσα εις το Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της νέας ΚΥΑ υπ’ αριθ. Δ1α/Γ.Π.οικ.2 (ΦΕΚ Β’ 1/2-1-2021)».

Στην ίδια εγκύκλιο αναφέρεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, διά του Μεγάλου Αγιασμού, θα ευλογήσει τα ύδατα της Πατρίδας μας σε περιοχή που δε θα ανακοινωθεί και δεν θα πραβρεθούν πιστοί.

Η απόφαση ελήφθη στην πρωινή σύσκεψη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που συνεδρίαζε μέσω τηλεδιάσκεψης υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

 

 

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις