Κλείσιμο

HELLENiQ ENERGY: Δωρεάν διάθεση πετρελαίου θέρμανσης ΕΚΟ σε πολυμελείς οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «Κύμα Ζεστασιάς»

Μια νέα σημαντική πρωτοβουλία εταιρικής ευθύνης, με σκοπό να έχουμε όλοι ένα ζεστό σπίτι τις φετινές γιορτές, ανακοίνωσε η HELLENiQ ENERGY σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, παρουσία του Υπουργού κ. Κωστή Χατζηδάκη και της Υφυπουργού κας Μαρίας Συρεγγέλα.

Ειδικότερα, μέσω του Προγράμματος «Κύμα Ζεστασιάς», η HELLENiQ ENERGY αναλαμβάνει να προσφέρει έως 500 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης ΕΚΟ σε οικογένειες που έχουν τουλάχιστον τέσσερα παιδιά και χαμηλό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα.

Η συγκεκριμένη δράση, που θα υλοποιηθεί από τις θυγατρικές εταιρείες της HELLENiQ ENERGY, ΕΚΟ και ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, επιδιώκει την ανακούφιση όσων πλήττονται ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο, εξαιτίας του ενεργειακά επιβαρυμένου οικογενειακού προϋπολογισμού.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα προσφοράς δωρεάν πετρελαίου θέρμανσης έχουν οικογένειες με 4 παιδιά και άνω, που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα και χρησιμοποιούν πετρέλαιο θέρμανσης στη φορολογική τους κατοικία.

Επιπλέον, θα πρέπει να εντάσσονται στα εισοδηματικά κριτήρια που έχουν θεσπιστεί - σύμφωνα με την Έρευνα Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών για το έτος 2021 της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής - τα οποία, ωστόσο, έχουν προσαυξηθεί κατά 10,5% από την HELLENiQ ENERGY, με στόχο να συμπεριληφθούν ακόμα περισσότερες οικογένειες.

Συγκεκριμένα, για μία οικογένεια με 4 παιδιά το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα δεν πρέπει να ξεπερνάει τις 20.500€, ενώ αυξάνεται κατά 2.626€ για κάθε επιπλέον τέκνο πέραν των τεσσάρων.

Πηγή: skai.gr