Γυαλιά - καρφιά το κέντρο της Αθήνας από κουκουλοφόρους υπέρ... Κουφοντίνα

Γυαλιά – καρφιά τα έκανε ομάδα 30 κουκουλοφόρων στις οδούς Ομήρου, Ακαδημίας, Βαλαωρίτου και Βουκουρεστίου, στο κέντρο της Αθήνας, μόλις 200 μέτρα από τη Βουλή, το βράδυ της Πέμπτης.

Οι κουκουλοφόροι εμφανίστηκαν κρατώντας βαριοπούλες και προκάλεσαν σοβαρές φθορές στην πρόσοψη 11 καταστημάτων, σπάζοντας παράλληλα τη βιτρίνα σε 2 τράπεζες

Oι άγνωστοι φώναξαν συνθήματα και πέταξαν τρικάκια απαιτώντας την χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα και την κατάργηση του εισαγγελικού βέτο.

Στο σημείο έσπευσε η αστυνομία και προχώρησε σε τουλάχιστον 15  προσαγωγές. Όλοι τους αφέθησαν ελεύθεροι εκτός τριών ατόμων που παραπέμπονται για διοικητική απέλαση.

Η επίθεση έγινε όσο τα καταστήματα ήταν ακόμη ανοιχτά και μέσα σε αυτά βρίσκονταν πελάτες.

Στο το σημείο έσπευσε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτσάκης, ο οποίος επιθεώρησε τις καταστροφές και συνομίλησε με τους αγανακτισμένους καταστηματάρχες, εκφράζοντας την πραγματική του θλίψη για το συμβάν.

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης υπογράμμισε πως δεν είναι δυνατόν, μια πόλη και ειδικά ο σημαντικότερος δρόμος της Αθήνας να είναι κατεστραμμένος και ειδικότερα δεν είναι δυνατόν άνθρωποι του μεροκάματου να βρίσκονται έρμαιο αδίστακτων τραμπούκων που έρχονται, σπάνε και αποχωρούν.

Όπως τόνισε ο Κος Μιτσοτάκης η εικόνα μιλά από μόνη της και εξέφρασε την επιδίωξη του τα φαινόμενα αυτά να λάβουν μέρος από την επόμενη μέρα των εκλογών.

 Αυτό την επόμενη ημέρα  θα σταματήσει. Η ασφάλεια και η τάξη θα επανέλθει στην χώρα. Είναι αδιαπραγμάτευτη η δέσμευση. Θα σταματήσουμε να βλέπουμε τέτοιες εικόνες, δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μάλιστα το παραπάνω δεν αποτελεί ζήτημα επιχειρησιακής δυνατότητας αλλά πολιτικής βούλησης.

Με αφορμή τους πρόσφατους βανδαλισμούς στο κέντρο της Αθήνας, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών κ.Σταύρος Καφούνης, δήλωσε πως για άλλη μια φορά οι συμπολίτες μας καταστηματάρχες βρέθηκαν ανυπεράσπιστοι στο έλεος ελάχιστων περιφερειακών στοιχείων.

Αύριο θα βανδαλίσουν τα καταστήματα της γειτονιάς μας και στη συνέχεια τα σπίτια μας, γι’ αυτό ως εδώ!»

Για ασυλία μελών των συμμοριών κάνει λόγο το Ποτάμι, μέσω ανακοίνωση τους στο περιθώριο των γεγονότων, καλώντας τους αρμόδιους Υπουργούς της Κυβέρνησης να  πάψουν να αδρανούν καθώς οι γειτονιές της χώρας δεν μπορούν να είναι σάκος του μποξ προς εκτόνωση των θαυμαστών της βίας.

"Η ασυλία που ουσιαστικά απολαμβάνουν τα μέλη των συμμοριών που βανδαλίζουν και καίνε ό,τι γουστάρουν, όποτε γουστάρουν στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τον Βόλο, το Αγρίνιο… έχει αποθρασύνει τους χουλιγκάνους και τους έχει πολλαπλασιάσει. Οι υπουργοί της κυβέρνησης θα πρέπει να πάψουν να αδρανούν. Οι δρόμοι και οι γειτονιές της χώρας δεν μπορούν να είναι σάκος του μποξ για να εκτονώνονται οι λάτρεις της βίας.

Ειδικά τις τελευταίες μέρες οι ευθείες απειλές εναντίον δικαστών (αν τολμήσουν και δεν συμμορφωθούν με τις υποδείξεις των μασκοφόρων υπερασπιστών του δικαίου) είναι μια μεγάλη πρόκληση για την κοινωνία. Η ηγεσία της Δικαιοσύνης πρέπει να υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τους λειτουργούς της." Καταλήγει η ανακοίνωση.
Πηγή: Νίκος Υποφάντης - skai.gr