Γλυκά Νερά: Στο μυαλό του δράστη - Το προφίλ του από ειδικούς στον ΣΚΑΪ - Τα λάθη του

«Δεν περιγράφεται παιδιά, σε κανέναν να μην τύχει. Δεν περιγράφεται παιδιά. Δεν περιγράφεται παιδιά! Να μην γίνει σε κανέναν άλλον ποτέ ξανά. Τίποτα άλλο. Να μην γίνει σε άλλον!»

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος τη μέρα που αποκαλύφθηκε η δολοφονία της Καρολάιν στάθηκε μπροστά στις κάμερες… θέλησε να πει τη δική του εκδοχή… 

Σύμφωνα με τον ψυχίατρο – ψυχοθεραπευτή Δημήτρη Παπαμητριάδη που μίλησε στον ΣΚΑΪ «εδώ έχουμε έναν άνθρωπο που περιέγραφε το σοκ, που άλλαξε για πάντα τη ζωή του σαν να αποβιβάζεται από μία πτήση με κενά αέρος. Συνεργάζεται με την αστυνομία, δεν φέρνει καμία αντίρρηση, έχει πάντα τα μάτια κατεβασμένα… και η κοινωνία… βλέπει στο πρόσωπο του το καλό παιδί που ζει ένα ανείπωτο δράμα. 

«Τα παιδιά ξέρουν τη δουλειά τους, θα τους πιάσουν και αυτό που πέρασα εγώ και η οικογένεια μου και η οικογένεια της γυναίκας μου να μην το περάσει ξανά κανείς ποτέ. Μην το περάσει κανείς».  

«Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να συνειδητοποιήσει, μπαίνοντας με την ελάχιστη ενσυναίσθηση στη θέση ενός ανθρώπου που επιζεί από τέτοιο υποτιθέμενο μαρτύριο και τέτοια πραγματική απώλεια, ότι δεν υπάρχει κουράγιο για δηλώσεις στις κάμερες αλλά μόνο συντριβή» σχολιάζει ο κ. Παπαδημητριάδης. 

Πιστός στο ανατριχιαστικό σενάριο, συνεχίζει να το υπηρετεί με ψυχρές κινήσεις… όπως έπνιξε το σκύλο τους και την επομένη μπροστά στις κάμερες χάιδευε στοργικά μια γάτα… Όπως ανέφερε ο κ. Παπαδημητριάδης «ο σκύλος λογίστηκε ως κομμάτι της συζύγου και με μία σχεδόν παρανοϊκή ερμηνεία και ως μάρτυρας στο έγκλημα». 

Από πλευράς της, η Χριστίνα Ζαραφωνίτου, καθηγήτρια εγκληματολογίας Παντείου Πανεπιστημίου σημείωσε στον ΣΚΑΪ ότι «υπάρχει μια υπέρμετρη χρήση βίας η οποία δεν εξυπηρετεί την τέλεση αυτού καθεαυτού του εγκλήματος, δηλαδή της ανθρωποκτονίας, ανεξάρτητα από το κίνητρο για το οποίο έγινε». 

«Τα έχει όλα η αστυνομία παιδιά. Όλα τα στοιχεία. Τα έχει όλα η αστυνομία!» 

Δυο μέρες μετά η επιχείρηση να πείσει συνεχίζεται  Είναι τόσο ψύχραιμος που απαντά και στα ξένα δίκτυα στα αγγλικά. 

Δημοσιογράφος: Δέξου τα συλλυπητήρια μας. «Ευχαριστώ...»

Ένας τέλεια διαβασμένος καθ' ομολογία δράστης με προσχεδιασμένες, ψυχρές κινήσεις… η Καρολάιν ήταν καταδικασμένη

«Υπάρχει ιδιοκτησιακή συμπεριφορά στο γάμο. Απαντούμε πάντοτε σε αυτές τις προσωπικότητες μια τρομακτική δυσανεξία στην απειλή του αποχωρισμού. Η αντίληψη είναι σχεδόν μαφιόζικη. Κανείς δεν εγκαταλείπει την αγέλη ζωντανός» αναφέρει ο κ. Παπαδημητριάδης.  

«Η κορούλα ευτυχώς δεν έχει χτυπήσει, πήγε στο νοσοκομείο προληπτικά και ευτυχώς είναι καλά. Η κορούλα μου είναι καλά» 

Σύμφωνα με τον ψυχίατρο ψυχοθεραπευτή τη μέρα της κηδείας της Καρολάιν ο Μπάμπης υποβαστάζεται συντετριμμένος από συναδέλφους του και με την 11 μηνών Λυδία στην αγκαλιά φτάνει στην Αλόννησο, σε μία ακόμη σκηνή του δράματος, που μόνο εκείνος ήξερε την αλήθεια. 

Το βρέφος από την άλλη που λογίζεται από τον δράστη ως η αυτονόητη προέκταση του, σαν να είναι ένα μέρος του σώματος του γλιτώνει το κακό, αλλά τοποθετείται από αυτόν σε ρόλο συνένοχου, γι' αυτό και βλέπουμε ότι χρησιμοποιεί πολύ συχνά το βρέφος όχι μόνο ως μέρος της σκηνογραφίας αλλά και στην αγκαλιά του σαν ακριβώς να υπάρχει μια σιωπηλή συναίνεση σε ότι έχει συμβεί. 

Τη μέρα της κηδείας της Καρολάιν ο Μπάμπης υποβαστάζεται συντετριμμένος από συναδέλφους του και με την 11 μηνών Λυδία στην αγκαλιά φτάνει στην Αλόννησο, σε μία ακόμη σκηνή του δράματος, που μόνο εκείνος ήξερε την αλήθεια. 

Η βιτρίνα κατέρρευσε με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο. 

«Σπάνιο και οριακό έγκλημα» 

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ ο καθηγητής εγκληματολογίας και βουλευτής της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής παρατήρησε ότι «δεν είναι ένα σύνηθες έγκλημα είναι ένα έγκλημα σπάνιο… Οριακό. Είναι ένα ακραίο έγκλημα ενδοοικογενειακής βίας (…) Ελάχιστα τέτοια κάθε χρόνο. Υπάρχουν χρονιές που δεν υπάρχουν τέτοια». 

Στάθηκε πολύ στον τρόπο διαχείρισης του δράστη μετά την τέλεση της πράξης. «Όταν υπάρχει σχέση πολύ μεγάλης συγγένειας, φιλίας ή ερωτικού δεσμού συνήθως αυτοκτονία δράση ή εξαφάνιση του θύματος. Έχει στοιχεία ερασιτεχνισμού το έγκλημα. Εγκληματική οργάνωση δεν σκοτώνει σκύλο δεν θέλει να προκαλέσει με άσκοπη βία» επισήμανε. 

«Τον πρόδωσαν όλα τα ηλεκτρονικά στοιχεία (έξυπνο ρολόι, κάμερα κλπ), ενώ ο δράστης μίλησε περισσότερο απ’ ό,τι συνήθως κάνουν οι άνθρωποι που τελειώνουν τέτοιο δράμα» πρόσθεσε ο κ. Τσιγκρής. 

«Το μεγαλύτερο θύμα είναι το μωρό. Απευθύνω έκκληση στην πολιτεία να στηρίξει την οικογένεια. Συνήθως αυτά τα παιδιά έχουν μεγάλο πρόβλημα στην ενηλικίωσή τους» πρόσθεσε. 

Πηγή: skai.gr