Πέντε έργα με ευρωπαϊκούς πόρους στον δήμο Γλυφάδας

Όπως ανακοίνωσε η δημοτική Αρχή, το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 6.579.760,17 ευρώ και προέρχεται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη.

Στην υλοποίηση μιας σειράς έργων που αφορούν στη συλλογή και διαχείριση βιοαποβλήτων θα προχωρήσει ο δήμος Γλυφάδας, καθώς εξασφάλισε τη χρηματοδότησή τους.

Όπως ανακοίνωσε η δημοτική Αρχή, το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 6.579.760,17 ευρώ και προέρχεται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη.

Τα έργα αυτά είναι:

1. Δίκτυο με υπόγειους και υπέργειους κάδους συλλογής βιοαποβλήτων, οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε επιλεγμένα σημεία της πόλης.

2. Νέος στόλος με απορριμματοφόρα για τη συλλογή βιοαποβλήτων, με δυνατότητα για ασφαλή αποκομιδή των απορριμμάτων κατά την πλαγιοπροσέγγιση σε παρκαρισμένα οχήματα και για ταχεία αποκομιδή απορριμμάτων σε πολυσύχναστούς δρόμους του δήμου.

3. Νέα ηλεκτροκίνητα απορριμματοφόρα για τη συλλογή βιοαποβλήτων.

4. Εγκατάσταση ολοκληρωμένου «έξυπνου» συστήματος παρακολούθησης και διαχείρισης του στόλου των οχημάτων και των κάδων, προκειμένου να υπάρχει ενημέρωση για το ποιοι κάδοι είναι γεμάτοι και ποιοι όχι και ανάλογα να προσαρμόζονται καθημερινά τα δρομολόγια.

5. Δράσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών, για την ενεργό συμμετοχή στο πλαίσιο του εγχειρήματος.

«Ακόμη 6,5 εκατομμύρια ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους στη Γλυφάδα μας, η οποία συνεχίζει να βαδίζει ακόμα πιο δυναμικά σε μια νέα εποχή, πιο πράσινη, πιο οικολογική, πιο βιώσιμη», δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου και συνέχισε: «Μετά από τεράστιο κόπο και σύνθετη προσπάθεια, εξασφαλίσαμε περισσότερα από 6,5 εκατομμύρια ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους, που θα αλλάξουν τον τρόπο συλλογής και διαλογής απορριμμάτων στην πόλη μας, με την ανάπτυξη σύγχρονου δικτύου για την έξυπνη και βιώσιμη διαχείριση, συλλογή και μεταφορά βιοαποβλήτων. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους εργάστηκαν από την πλευρά του δήμου μας για τη διεκδίκηση της σπουδαίας αυτής χρηματοδότησης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ