Γκάγκα σε ΣΚΑΪ για πλαστά πιστοποιητικά: Οι ποινές θα είναι αυστηρές

Αυστηρές θα είναι οι ποινές για την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών νόσησης ή εμβολιασμού από υγειονομικούς, όπως τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».

Η κ. Γκάγκα εξήγησε ότι γίνονται ΕΔΕ και παρεμβαίνει ο εισαγγελέας όπου κριθεί ότι υπάρχει πράγματι πρόβλημα, οι ποινές θα είναι αυστηρές «και οι συνάδελφοι θα απομακρυνθούν από τη δουλειά τους αν όντως έχει γίνει».

Η αναπληρώτρια υπουργός, τόνισε ωστόσο, ότι υπάρχουν διάφορες αόριστες και ανώνυμες καταγγελίες που δεν είναι σωστές, φέρνοντας ως παράδειγμα υπόθεση για το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ την Κυριακή όπου μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε πως δεν ευσταθούσε καμία από τις πληροφορίες.

Σχετικά με τη λειτουργία των νοσοκομείων μετά τις αναστολές υγειονομικού προσωπικού, η κ. Γκάγκα ανέφερε ότι το υπουργείο Υγείας βρίσκεται συνεχώς σε επαφή με της Υγειονομικές Περιφέρειες και τους διοικητές των νοσοκομείων ώστε να παρέμβει όπου χρειαστεί.

Ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς, η αναπληρώτρια υπουργός τόνισε ότι τα δεδομένα από ΗΠΑ και Ισραήλ που προηγούνται κατά δύο μήνες περίπου από την Ελλάδα δείχνουν αυξημένα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα σε παιδιά. Τόνισε ότι είναι σημαντικό να εμβολιστούν τα παιδιά και παράλληλα να τηρούν τα μέτρα.

«Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν με όλα τα μέτρα. Τα παιδιά πρέπει να έχουν συλλογική ζωή και είναι καλό να εμβολιαστούν, είναι μεγαλύτερη ασφάλεια», σημείωσε η κ. Γκάγκα.
 

Πηγή: skai.gr