Γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης: Η πολιτεία δίπλα στην οικογένεια του 16χρονου Ρομά

Λίγο πριν τις 14:30 βρέθηκε στο νοσοκομείο και μίλησε με τους γονείς ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης του υπουργείου Εργασίας, Γιώργος Σταμάτης, ο οποίος τόνισε ότι η πολιτεία βρίσκεται κοντά στους οικείους του ανήλικου.

Τεταμένο παραμένει το κλίμα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης όπου νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση ο 16χρονος που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικό, με την οργή των Ρομά που κάνουν λόγο για ρατσιστική επίθεση να ξεχειλίζει.

Λίγο πριν τις 14:30 βρέθηκε στο νοσοκομείο και μίλησε με τους γονείς ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης του υπουργείου Εργασίας, Γιώργος Σταμάτης, ο οποίος τόνισε ότι η πολιτεία βρίσκεται κοντά στους οικείους του ανήλικου.

«Ήρθα σήμερα εδώ και ως γενικός γραμματέας και ως άνθρωπος. Συναντήθηκα με την οικογένεια. Είναι ένα πάρα πολύ τραγικό και δυσάρεστο γεγονός για έναν συμπολίτη μας 16 χρόνων, για ένα παιδί. Η πολιτεία θα είναι εδώ να συμπαρασταθεί και να βοηθήσει σε ό,τι χρειάζεται η οικογένεια. Τα υπόλοιπα τα έχει αναλάβει η δικαιοσύνη. Θέλω να δώσουμε δύναμη στους γονείς. Είναι μια δύσκολη περίπτωση, η πολιτεία όμως ήταν, είναι και θα είναι εδώ για ό,τι χρειαστούν», είπε σε δηλώσεις του.

Η οικογένεια από την πλευρά της δεν ζήτησε κάτι. «Ήρθαμε εδώ να τους δούμε, να μιλήσουμε, να συμπαρασταθούμε σε αυτή τη δύσκολη περίπτωση που βιώνουν οι ίδιοι και το παιδί τους. Θα είμαστε εδώ να τους στηρίξουμε», ανέφερε ο κ. Σταμάτης.

Την ίδια ώρα έξω από το νοσοκομείο βρισκόταν μεγάλος αριθμός Ρομά, φίλων και συγγενών του 16χρονου που ζήτησαν, εκτός από αυτόν που πυροβόλησε, να φυλακιστούν και οι άλλοι τρεις αστυνομικοί που ήταν παρόντες στο περιστατικό.

«Ήταν ρατσιστική βολή. Δεν ήταν μια, αλλά δύο. Αυτός είπε ότι έριξε στα λάστιχα. Η βολή ήταν ευθεία. Πήγε να τον αποτελειώσει. Θέλουμε όλη η εγκληματική ομάδα που συμμετείχε να μπει στη φυλακή. Δεν θέλουμε μόνο αυτός να μπει στη φυλακή. Θα μπορούσε κάποιος να του πει μη τραβάς, τι κάνεις; Κυνηγάμε έναν άνθρωπο για 20 ευρώ. Δεν κυνηγάμε κανένα μεγάλο εγκληματία. Ζούμε στην Ελλάδα. Δε ζούμε σε κάποια ζούγκλα.», δηλώνει ένας από τους συγκεντρωμένους.

Επίσης τονίζει πως αν η πολιτεία δε μπορεί να τους προστατεύσει θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους.

«Αυτό που έκαναν δεν ήταν σωστό. Αφού ο νόμος δε μπορεί να μας προστατέψει, θα προστατευτούμε μόνοι μας. Θα πάρουμε τα όπλα στα χέρια μας. Αν είναι να μας σκοτώσει κάποιος έτσι, θα σκοτώσουμε εμείς και ας μπούμε μέσα».

Πηγή: Thesstoday