Γιατρός-«μαϊμού»: Πάνω από 40 καταγγελίες θυμάτων - Ο ρόλος του δεύτερου γιατρού (vid)

Στο μικροσκόπιο των αρχών ο εντοπισμός συνεργών του ψευτογιατρού κατόπιν πλήθους μαρτυριών για γιατρούς με τους οποίους συνεργαζόταν αλλά και για την παρουσία του σε κλινικές. 

Συγκεκριμένα, υπάρχουν δύο συγκατηγορούμενοι γιατροί οι οποίοι κατηγορούνταν σε βαθμό πλημμελήματος για συνέργεια σε απάτη.

Η μητέρα του 16χρονου θύματος του Κοντοστάθη επιβεβαιώνει πως το Νοέμβριο του 2017 κατά την διάρκεια εξέτασης από τον πρώτο, βρισκόταν μαζί και ένας Γιατρός Γενικής Ιατρικής.

Ταυτόχρονα, την παρουσία του Γενικού Γιατρού, κατά την διάρκεια εξετάσεων, επιβεβαιώνουν και οι γονείς του δεύτερου ανήλικου θύματος.

Ο εν λόγω Γιατρός αρχικά είχε καταθέσει στις αρχές πως δεν γνώριζε τον Γιατρό…Κόντο, ενώ εν συνεχεία δήλωσε πως συνεργαζόταν μαζί του από τον 2014, τονίζοντας πως και ο ίδιος είχε προμηθευτεί από αυτόν φάρμακα για την ασθένεια της μητέρας του.

Ενόσω αναζητά το δίκτυο συνεργατών του, η αστυνομία είναι έτοιμη να εξετάσει και νέες καταγγελίες εις βάρος του ψευδογιατρού, μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων και της φωτογραφίας του.

Ειδικότερα, περισσότεροι από 40 πολίτες έχουν καταγγείλει ότι έχουν πέσει θύματα του Νικόλαου Κοντοστάθη με 3 εξ αυτών να δηλώνουν ότι του έχουν δώσει ποσά της τάξεως των 20-25.000 ευρώ. 

Με βάση το παραπάνω η οικονομική ζημία, που προκάλεσε, ξεπερνά τα 120.000 ευρώ πράγμα που σημαίνει ότι αυτομάτως το αδίκημα της απάτης μετατρέπεται σε κακούργημα τόσο για αυτόν όσο και για τους συνεργάτες τους, οι οποίοι θα κατηγορούνται επίσης σε βαθμό κακουργήματος.

Οι αστυνομικοί του τμήματος προστασίας περιουσιακών δικαιωμάτων συνεχίζουν τις έρευνες τους καθώς πρέπει να «ακολουθήσουν το χρήμα».

Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κανένα χρηματικό ποσό από όλες τις απάτες τις οποίες εκτιμάται πως έχει διαπράξει.

Ακριβώς για αυτόν τον λόγο ο φάκελος της δικογραφίας του έχει μεταβιβαστεί στην επιτροπή για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Την ίδια ώρα ανοικτό είναι το ενδεχόμενο της… μπουλντόζας στην πολυτελή κατοικία του στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου με τις αρχές να σκάβουν προκειμένου να ερευνήσουν για την ύπαρξη τυχόν κρύπτης στην οποία έχει τοποθετήσει τα χρήματα. 

Σημειώνεται πως αν επιβεβαιωθούν όλες οι καταγγελίες εις βάρος του τα ποσό που φαίνεται πως κατάφερε να αποσπάσει από τα θύματα του, συνολικά, ξεπερνά το μισό εκατομμύριο ευρώ.
 

Πηγή: skai.gr