Γιατρός Ιπποκρατείου στον ΣΚΑΪ: Είναι μία δύσκολη στιγμή-Θα τα καταφέρουμε

Γιατρός Ιπποκρατείου στον ΣΚΑΪ: Είναι μία δύσκολη στιγμή-Θα τα καταφέρουμε

Μήνυμα αισιοδοξίας εξέπεμψε μέσα από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ο χειρούργος, Άγγελος Χρονάς, ο οποίος είπε στον ΣΚΑΪ ότι δεν πρέπει να μας πιάνει πανικός με τον κορωνοϊό. 

Ο χειρούργος της πανεπιστημιακής κλινικής του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν 2 περιστατικά του κορωνοϊού σε υγειονομικό περιορισμό και 21 άτομα του νοσοκομείου έχουν τεθεί σε καραντίνα. 

«Είναι γεγονός ότι και θα υπάρξουν και υπήρξαν και ίσως πολλαπλασιαστούν τα περιστατικά. Οφείλουμε όμως να μην μας πιάνει πανικός. Οφείλουμε όλοι εμείς που υπηρετούμε την δημόσια υγεία να κάνουμε οργανωμένες ενέργειες ώστε να μην υπάρχει διασπορά του ιού», ανέφερε ο Άγγελος Χρονάς. 

Και συνέχισε: «Θα τηρήσουμε τις οδηγίες όπως πρέπει και θα κάνουμε κάθε προσπάθεια να μην μεταδοθεί ο ιός και να μην κολλήσουμε εμείς και οι ασθενείς μας. Τα γραφεία μας αερίζονται. Δεν γίνεται άσκοπη κίνηση. Θα τα καταφέρουμε. Είναι μία δύσκολη στιγμή και θα ξεπεραστεί».  

Επιπλέον είπε ότι «εμείς του υγειονομικού χώρου είμαστε οι πρώτοι που θα απορροφήσουμε τα μικρόβια. Κοιτάμε όλοι να λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα. Στα χειρουργεία έχουν ελαττωθεί πολύ τα περιστατικά και μένουν μόνο τα επείγοντα. Υπάρχει έλεγχος στην είσοδο».

Παράλληλα εξήγησε ότι οι γιατροί λειτουργούν σε ομάδες προκειμένου αν νοσήσει κάποιος γιατρός να μπορεί άλλη ομάδα γιατρών να καλύψει το κενό. «Λειτουργούμε σαν γκρουπ γιατρών. Είμαστε οι απολύτως απαραίτητοι στην κλινική και την εφημερία ώστε αν τύχει και νοσήσει κάποια ομάδα γιατρών να μπορεί η επόμενη ομάδα να καλύψει το κενό», σημείωσε ο χειρούργος του Ιπποκρατείου. 
 

Πηγή: skai.gr