Γιάννης Λαγός: «Πράσινο φως» από Βρυξέλλες για την έκδοση του στην Ελλάδα

Οι δικαστικές αρχές στο Βέλγιο δίνουν το πρασινο φως για την έκδοση του Γιάννη Λαγού στην Ελλάδα όπως αναφέρει ανακοίνωση της Εισαγγελίας των Βρυξελλών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Εισαγγελίας των Βρυξελλών:

Μετά από διάφορες ερωτήσεις σχετικά με το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκαν από τις ελληνικές δικαστικές αρχές εναντίον του I. Λ., η Εισαγγελία των Βρυξελλών μπορεί να επιβεβαιώσει τα ακόλουθα:

Το προδικαστικό τμήμα του ολλανδόφωνου Πρωτοδικείου στις Βρυξέλλες αποφάσισε σήμερα σχετικά με το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σχετικά με τον Ι.Λ .: Το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης κηρύχθηκε εκτελέσιμο.

Η διάρκεια της προσφυγής λήγει έως τη Δευτέρα.

Για προφανείς λόγους ασφαλείας, η ημερομηνία παράδοσης δεν μπορεί να κοινοποιηθεί.

Σημειώνεται ότι στις 28 Απριλίου, ο Ιωάννης Λαγός ανακρίθηκε στο ολλανδόφωνο δικαστήριο των Βρυξελλών. Επισημαίνεται ότι δεν αποδέχτηκε την παράδοσή του στις ελληνικές αρχές και αποφασίστηκε να τεθεί υπό κράτηση.

Η εισαγγελία των Βρυξελλών είχε υπογραμμίσει ότι εντός 15 ημερών θα υπάρξει απόφαση σχετικά «με την εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης» διευκρινίζοντας ότι «η ημερομηνία της ακρόασης δεν είναι ακόμη γνωστή και θα ανακοινωθεί αργότερα».

Πηγή: skai.gr