Κλείσιμο

Μαθηματικά μυαλά στα Γιάννενα: Μετάλλια σε 4 μαθητές

Οι μαθητές των Ιωαννίνων απέδειξαν ότι είναι γερά μαθηματικά μυαλά με τέσσερις να φέρνουν μετάλλια

Σημαντικές διακρίσεις στην 40η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Αρχιμήδης» που διοργάνωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία πέτυχαν μαθητές των Ιωαννίνων. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας epiruspost.gr, oι μαθητές της περιοχής απέδειξαν ότι είναι γερά μαθηματικά μυαλά με τέσσερις να φέρνουν μετάλλια.

Συγκεκριμένα, ο μαθητής της Γ’ Λυκείου στα Δωδωναία Γιώργος Τζαχρήστας κατέκτησε την πρωτιά και πήρε χρυσό μετάλλιο, ενώ τρία ακόμη μετάλλια έφεραν μαθητές των Γυμνασίων που πήραν μέρος στον διαγωνισμό.

Ασημένιοι είναι ο Γιώργος Ζαβέρδας και ο Ιωάννης Καβουσιανός, μαθητές στο Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής και χάλκινος ο Θεοφάνης Τζαχρήστας μαθητής του 3ου Γυμνασίου Ιωαννίνων.

Οι διαγωνισμοί της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας αποτελούν ένα καταξιωμένο θεσμό από τον οποίο επιλέγονται οι άριστοι και διοργανώνονται με μεγάλη επιτυχία κάθε χρόνο από τα κατά τόπους παραρτήματα.

Στους διαγωνισμούς αυτούς παίρνουν μέρος τα καλύτερα μαθηματικά μυαλά και με τη συμμετοχή τους ιεραρχικά στις τρεις φάσεις «Θαλής», «Ευκλείδης» και «Αρχιμήδης» επιλέγονται και συγκροτούνται οι εθνικές ομάδες που εκπροσωπούν τη χώρα μας στις Ολυμπιάδες και Βαλκανιάδες  Μαθηματικών.

Πηγή: epiruspost.gr