Επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη σε εστιατόριο στα Εξάρχεια

Πήγε μόνος του στον Ευαγγελισμό - Υπέστη κάταγμα στη μύτη από χτύπημα - Εκπρόσωπος του ΜέΡΑ 25: "προβοκατόρικη επίθεση" - Οικονόμου: Καταδικάζουμε απερίφραστα

Επίθεση δέχθηκε σύμφωνα με πληροφορίες την Παρασκευή το βράδυ ο Γιάνης Βαρουφάκης έξω από γνωστό εστιατόριο στα Εξάρχεια. 

Ο πρόεδρος του ΜέΡΑ 25 βρισκόταν στους χώρους του εστιατορίου, όταν ομάδα ατόμων τον έβγαλαν έξω από το κατάστημα, τον προπηλάκισαν και ένα του επιτέθηκε. Ο κ. Βαρουφάκης μετέβη μόνος του στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. 

Ο Γιάνης Βαρουφάκης πήγε μόνος του στον Ευαγγελισμό, προκειμένου να λάβει τις πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 υπέστη κάταγμα στη μύτη από χτύπημα που δέχθηκε, καθώς και εκδορές σε διάφορα σημεία του σώματός του.

Σημειώνεται ότι ότι ο κ. Βαρουφάκης είχε δεχθεί απειλές επειδή ήθελε να επισκέπτεται τα Εξάρχεια, και είχε δεχθεί επίθεση και το 2015.

"Προβοκατόρικη επίθεση"

«Πρόκειται για μία προβοκατόρικη επίθεση 4 ατόμων. Μπήκαν μέσα στο εστιατόριο Γιάντες την ώρα που ο Γιάνης Βαρουφάκης βρισκόταν με την συντονιστική του Diem25 (βρίσκονται στην Ελλάδα για τριήμερη συνδιάσκεψη). Από την πρώτη στιγμή βιντεοσκοπούσαν την επίθεση, κάνουν λόγο για άγρια επίθεση από άτομα που ήταν σχεδόν επαγγελματίες (μαυροφορεμένοι). Ο Βαρουφάκης βρίσκεται στον Ευαγγελισμό» δήλωσε εκπρόσωπος του ΜέΡΑ 25.

Πηγή: skai.gr