Για χορηγίες και δωρεές σε πολιτικούς σχηματισμούς και σε πολιτικά πρόσωπα έκανε λόγο η γραμματέας του Μιχάλη Χριστοφοράκου, άλλοτε πανίσχυρου άνδρα της Siemens στην Ελλάδα, Αικατερίνη Τσακάλου η οποία κατέθεσε στη δίκη που γίνεται για τα μαύρα ταμεία και τις παράνομες πληρωμές του γερμανικού κολοσσού στη χώρα μας.

Η Αικατερίνη Τσακάλου επανέλαβε, όσα είχε πει και στην Επιτροπή της Βουλής αλλά και στην ανάκριση, τονίζοντας ότι είχαν υποπέσει στην αντίληψή της χρηματικές χορηγίες σε κόμματα, αναφέρθηκε σε χορηγίες 15 χιλιάδων ευρώ στη Νεολαία του ΠΑΣΟΚ και στην Πολιτική Άνοιξη, ενώ επιβεβαίωσε και το ένα εκατομμύριο που έλαβε για το κομματικό ταμείο του κόμματός του ο Θεόδωρος Τσουκάτος.

Κατά τη μάρτυρα, οι χορηγίες αυτές εντάσσονταν στην πρακτική της εταιρείας να έχει καλές σχέσεις με το εγχώριο πολιτικό προσωπικό, ενώ αναφέρθηκε και σε δωρεές ηλεκτρικών συσκευών και τηλεφωνικών κέντρων σε διάφορα πολιτικά πρόσωπα, οικογένεια Μητσοτάκη και άλλους, για τα οποία όμως ξεκαθάρισε ότι δεν ήταν μεγάλης αξίας και ως εκ τούτου "δεν μπορεί να θεωρηθούν ύποπτες δωρεές".

Σε ότι αφορά τηλεφωνικό κέντρο για το γραφείο του τότε βουλευτή Κυριάκου Μητσοτάκη, η μάρτυρας ανέφερε ότι πληρώθηκε από τον ίδιο.

Σε ότι αφορά τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης, η Αικατερίνη Τσακάλου, περιέγραψε έναν ικανότατο και πανέξυπνο υψηλόβαθμο διευθυντικό στέλεχος με πολύπλευρη προσωπικότητα.

Επίσης αναφέρθηκε εκτενώς σε εκφοβιστικές απόπειρες σε βάρος της για να μην μιλήσει συνδέοντας τες με την συγκεκριμένη υπόθεση.

Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου