Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ: Πλαφόν στα αντισηπτικά – Σε ισχύ το μέτρο του αριθμού προτεραιότητας

Πλαφόν στα αντισηπτικά βάζει η κυβέρνηση προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα πρόσκαιρης εξάντλησης των αποθεμάτων στα ράφια όπως τόνισε στον ΣΚΑΪ ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα επάρκειας. Δεν υπάρχει λόγος να πηγαίνετε κάθε λίγο στο σουπερ μάρκετ, μη συνωστίζεστε, ας βάλουμε όλοι λίγο πλάτη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης από τη Χαλκηδόνα όπου βρέθηκε για να επισκεφθεί σούπερ μάρκετ.

«Θεσπίζουμε πλαφόν τρία αντισηπτικά ανά καρότσι» εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στο μέτρο της κάρτας με αριθμό προτεραιότητας. «Οποίος μπαίνει παίρνει κάρτα με τον αριθμό του. Όταν θα τελειώνει τα ψώνια θα την παραδίδει πίσω, και  αφότου την απολυμαίνουν θα την παραδίδουν στον επόμενο πελάτη. Με αυτό το σύστημα ελέγχουμε το συνολικό αριθμό των ανθρώπων». 

«Πρέπει να τηρούνται οι κανόνες ασφάλειας και υγιεινής. Αυτά δεν είναι αστεία. Είναι πράγματα που έχουν ειπωθεί από τους επιστήμονες για να ελέγξουμε τη μετάδοση του κορωνοϊού» εξήγησε. 

«Πιστεύω ότι και η εκκλησία θα κάνει αυτό που πρέπει. Τώρα θα έρθει η ώρα να βάλουμε πλάτη» επισήμανε ακόμη.  

«Περίπου από την Πέμπτη περιμένουμε την νέα τροφοδοσία σε αντισηπτικά» δήλωσε νωρίτερα ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Τρέχουμε για να παραχθούν νέες ποσότητες αντισηπτικών», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και επανέλαβε την ανάγκη να αποφεύγουμε τον συνωστισμό.

Ο αριθμός των πελατών καθορίστηκε με βάση την διαίρεση των τετραγωνικών του καταστήματος με τον αριθμό δέκα. Η κάρτα είναι αριθμημένη, θα δίνεται σε κάθε πελάτη που μπαίνει ο οποίος θα την επιστρέφει κατά την έξοδό του. Οι πελάτες μεταξύ τους θα πρέπει να έχουν απόσταση δύο μέτρων ενώ από τα μεγάφωνα κάθε μισή ώρα θα γίνονται ανακοινώσεις για τα έκτακτα μέτρα.

Πηγή: skai.gr