Γεωργαντάς σε ΣΚΑΪ: Κλείστηκαν 130.000 ραντεβού για πρώτη δόση εμβολίου σε μια εβδομάδα

Ταχύτητα ανεβάζει και πάλι το εμβολιαστικό πρόγραμμα, καθώς σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα», ο αριθμός των ραντεβού πρώτης δόσης τριπλασιάστηκε την τελευταία εβδομάδα σε σχέση τον Οκτώβριο. 

«Ο κόσμος με υπευθυνότητα και αντιλαμβανόμενος την ανάγκη να θωρακιστεί είτε κάνοντας την πρώτη δόση του εμβολίου είτε την αναμνηστική, το τελευταίο διάστημα δείχνει μια ιδιαίτερη κινητικότητα», σημείωσε ο υφυπουργός. 

Αναλυτικά, από τη Δευτέρα μέχρι και το Σάββατο προγραμμάτισαν το ραντεβού τους για την πρώτη δόση 130.000 πολίτες έναντι 45.000 που ήταν μια εβδομάδα του Οκτωβρίου.

Το ίδιο διάστημα, κλείστηκαν πάνω από 200.000 ραντεβού για την τρίτη δόση. «Τη Δευτέρα θα φτάσουμε το μισό εκατομμύριο από ανθρώπους που έχουν κάνει την αναμνηστική δόση. Από την Παρασκευή και το Σάββατο έχουν σταλεί και μηνύματα για να υπενθυμίσουν στον κόσμο που συμπληρώνει το εξάμηνο του ότι έχει τη δυνατότητα να κάνει την αναμνηστική δόση», πρόσθεσε ο κ. Γεωργαντάς. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, χθες μόνο εμβολιάστηκαν με την πρώτη δόση 15.000 πολίτες. «Είναι σαν να θωρακίστηκε μια μικρή πόλη», κατέληξε. 
 

Πηγή: skai.gr