Κλείσιμο

Γενική απεργία: Σε 24ωρο μπλακ άουτ η χώρα - Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς στην Αθήνα

Χειρόφρενο σε ταξί, μετρό, τρόλεϊ και λεωφορεία - Συμμετέχουν όλοι οι κλάδοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα - Στάσεις εργασίας σε Ηλεκτρικό και τραμ

Γενική απεργία για αύριο Τέταρτη έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και τα συνδικάτα, με βασικό αίτημα την αντιμετώπιση της ακρίβειας και καλύτερους μισθούς.

Η Αθήνα αναμένεται να παραλύσει, καθώς τόσο το μετρό (γραμμές 2 και 3) όσο και τα λεωφορεία, δεν θα λειτουργήσουν για όλο το 24ωρο, μετά την απόφαση του δικαστηρίου, που έκρινε παράνομες τις στάσεις εργασίας σε ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ. 

Ο Ηλεκτρικός (γραμμή 1, ΗΣΑΠ), θα λειτουργήσει από τις 9 το πρωί, έως τις 5 το απόγευμα.

Το τραμ, θα λειτουργήσει από τις 8 το πρωί, έως τις 10 το βράδυ.

Στην απεργία συμμετέχουν και τα ταξί, ενώ τελικά δεν θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας οι  ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, καθώς η κινητοποίησή τοθς κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική από το δικαστήριο.

Επίσης συμμετέχουν τα σωματεία των τραπεζικών, των δασκάλων και καθηγητών, καθώς και των ιδιωτικών υπαλλήλων.

Τροποποιήσεις στα δρομολόγια της Hellenic Train

Λόγω της 24ωρης απεργίας αύριο 09/11/2022 θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω τροποποιήσεις :

Λάρισα -Θεσσαλονίκη  

08/11/2022 η αμαξ. 2599 (Θεσσαλονίκη – Λάρισα) θα εκτελεστεί με λεωφορείο και όλες τις ενδιάμεσες σταθμεύσεις. 

Φλώρινα-Θεσσαλονίκη 

08/11/2022 αμαξ.715 Θα πραγματοποιηθεί με τρένο στο τμήμα Θεσσαλονίκη-Έδεσσα (και επιστροφή συρμού από Έδεσσα σε Θεσσαλονίκη ως κενό υλικού). Στο τμήμα Έδεσσα - Φλώρινα η αμαξ. 715 θα εκτελεστεί με λεωφορείο με τις ενδιάμεσες σταθμεύσεις Σ.Σ Άρνισσας & Σ.Σ Αμυνταίου. 
Αθήνα-Χαλκίδα 

08/11/2022 αμαξ.2534 θα πραγματοποιηθεί με τρένο στο τμήμα Αθήνα - Οινόη. Στο τμήμα Οινόη – Χαλκίδα η αμαξ 2534 θα εκτελεστεί με λεωφορείο με όλες τις ενδιάμεσες σταθμεύσεις.
08/11/2022 αμαξ.2539 (Χαλκίδα-Οινόη) θα εκτελεστεί με λεωφορείο με όλες τις ενδιάμεσες σταθμεύσεις. 

Πειραιάς-Κιάτο 

08/11/2022 αμαξ.2302 & 2304 θα πραγματοποιηθούν έως το Σ.Σ Μαγούλας. Στο τμήμα Μαγούλα - Κιάτο θα εκτελεστούν με λεωφορεία και όλες τις ενδιάμεσες σταθμεύσεις.

Λεωφορεία και Τρόλεϊ

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα είναι ακινητοποιημένα όλο το 24ωρο, σύμφωνα με απόφαση των εργαζομένων στον ΗΛΠΑΠ.

Χωρίς ταξί και Δακτύλιο την Τετάρτη

Στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ θα συμμετάσχουν και οι οδηγοί ταξί, σύμφωνα με απόφαση του ΣΑΤΑ.

Επίσης, λόγω της 6ωρης στάσης εργασίας της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος (ΕΕΕΚΕ) και της 24ωρης στάσης εργασίας της ΟΣΥΠΑ, θα υπάρξουν ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων της AEGEAN και η Olympic Air.

Την ίδια ώρα, ανακοινώθηκε πως λόγω των εξαγγελθεισών, για αύριο Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, στάσεων εργασίας των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς και της 24ωρης απεργίας των μελών του Σωματείου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), δε θα ισχύσουν τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας των οχημάτων στο Κέντρο της Αθήνας (ΜΙΚΡΟΣ ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ).

Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων για την αποφυγή πρόκλησης περαιτέρω κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Τα όρια του ΜΙΚΡΟΥ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ ορίζονται από τις παρακάτω οδούς και λεωφόρους: Λ. Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ – Λ. Μεσογείων – Φειδιππίδου – Μιχαλακοπούλου – Σπ. Μερκούρη – Βρυάξιδος – Υμηττού – Ηλ. Ηλιού – Αμβρ. Φραντζή – Λ. Ανδρ. Συγγρού – Χαμοστέρνας – Πειραιώς – Ιερά Οδός – Λ. Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως – Πλ. Καραϊσκάκη – Καρόλου – Μάρνη – 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – Λ. Αλεξάνδρας.

Πηγή: skai.gr