Η τιμή της βενζίνης «γεμίζει» τα ΚΤΕΛ και τα τρένα εν όψει Πάσχα-Τι δήλωσε στο skai.gr εκπρόσωπος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Ρεπορτάζ: Μάκης Συνοδινός

Η υψηλή τιμή της βενζίνης στην Αττική και κυρίως στην επαρχία όπου σε πολλά πρατήρια ξεπερνά τα 2€/lt, συν τα διόδια πού πρέπει να πληρώσει ένα ΙΧ προκειμένου να φύγει από το κλεινόν άστυ, κάνει το ταξίδι στην επαρχία με αμάξι να μοιάζει απαγορευτικό για πολλά νοικοκυριά.

Αυτός είναι ο λόγος που οι εκδρομείς ψάχνουν  εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης τις άγιες αυτές ημέρες ώστε ναι μεν να βρεθούν κοντά σε αγαπημένα τους πρόσωπα, χωρίς ωστόσο να χρειαστεί να βάλουν φωτιά στον οικογενειακό τους προϋπολογισμό.

Όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία λίγες ημέρες πριν τον Πάσχα, ΚΤΕΛ και τρένα έχουν την τιμητική τους καθώς οι πληρότητες που παρατηρούνται αγγίζουν το 100%.

Σε σχέση με το 2019 που ξεκίνησε η πανδημία, παρατηρείται αύξηση κατά 20% στις κρατήσεις εισιτηρίων στα ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων ενώ το ποσοστό αυτό αναμένεται να φτάσει το 35% την μεγάλη Παρασκευή όπου και θα φύγουν οι περισσότεροι εκδρομείς,  σύμφωνα με ιθύνοντες των ΚΤΕΛ.

Μάλιστα σε πολλά δρομολόγια όπως της γραμμής Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αθήνα αναμένονται να προστεθούν και έξτρα δρομολόγια προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι επιβάτες καθώς αυτή τη στιγμή η πληρότητα αγγίζει τα 95%.

Αυξημένη κίνηση όμως παρατηρείται και στο σιδηροδρομικό δίκτυο καθώς σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ οι πληρότητες αγγίζουν το 100/ στις αμαξοστοιχίες κυρίως στον άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αθήνα .

Μάλιστα για την διευκόλυνση των εκδρομέων που θα επιλέξουν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τις μετακινήσεις τους, μιλώντας στο skai.gr εκπρόσωπος της εταιρείας διευκρίνισε ότι από την μεγάλη Πέμπτη θα ενισχυθούν οι συρμοί με έξτρα βαγόνια για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού ενώ κανονικά θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα.

Πηγή: skai.gr