Γέμισε τρακτέρ το κέντρο της Λαμίας - Έριξαν δεκάδες κιλά γάλα και ζωοτροφές (Βίντεο, φωτογραφίες)

Οι ομιλητές έκαναν ιδιαίτερη αναφορά, όχι μόνο στην ακρίβεια, αλλά κυρίως στο τεράστιο, όπως είπαν, ενεργειακό κόστος, ζητώντας από την κυβέρνηση έλεγχο της κατάστασης

Στην κεντρική πλατεία της Λαμίας, την πλατεία Ελευθερίας, ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο των αγροτών καθώς εκεί έφτασαν με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα από διάφορα σημεία της Φθιώτιδος. Τα τρακτέρ από τις περιοχές της Αταλάντης, της Μακρακώμης, της Πελασγίας και της Στυλίδας αλλά και από χωριά του κάμπου της Λαμίας συγκεντρώθηκαν στην είσοδο της Λαμίας για να δημιουργήσουν μετά κομβόι και να φτάσουν μέχρι την κεντρική πλατεία της πόλης όπου έριξαν δεκάδες κιλά γάλα και ξεφόρτωσαν ζωοτροφές.

Σε διάφορα σημεία του νομού έχουν στηθεί μπλόκα το προηγούμενο διάστημα και οι αγρότες απειλούν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους καθώς όπως δήλωσαν κατά την διάρκεια της εκδήλωσης διαμαρτυρίας «αντιμετωπίζουμε θέμα επιβίωσης καθώς δεν μπορούμε πλέον να μπούμε στα χωράφια μας λόγω της ακρίβειας».

Οι ομιλητές έκαναν ιδιαίτερη αναφορά, όχι μόνο στην ακρίβεια, αλλά κυρίως στο τεράστιο, όπως είπαν, ενεργειακό κόστος, ζητώντας από την κυβέρνηση έλεγχο της κατάστασης, καθώς η αισχροκέρδεια, όπως είπαν, εκτοξεύει τις τιμές από το χωράφι στο ράφι πέντε και δέκα φορές πάνω.

Λαμία

Οι ίδιοι άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν ακόμη και σε συμβολικούς αποκλεισμούς, χωρίς να εξαιρέσουν από αυτό και κομβικά σημεία της περιοχής.

Ανοιχτό άφησαν ακόμη το ενδεχόμενο να στήσουν μπλόκα σε σημεία της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας καθώς σημείωσαν πως «ο αγώνας μας βρίσκεται σε κλιμάκωση και πιέζουμε την κυβέρνηση να δεχτεί τα αιτήματά μας και να δώσει λύσεις καθώς από αυτό εξαρτάται η επιβίωση μας». Οι αγρότες δήλωσαν επίσης ότι θα διατηρήσουν τις προσυγκεντρώσεις τους σε διάφορα σημεία κοντά στα χωριά τους.

Λαμία

Πηγή: skai.gr