Θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν δύο ποδοσφαιριστές της Γαλατασαράι. Σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της τουρκικής ομάδας «σήμερα υποβλήθηκαν ποδοσφαιριστές και τεχνικό επιτελείο σε PCR test. Το αποτέλεσμα ήταν δύο παίκτες μας να βρεθούν θετικοί. Ήδη έχει εφαρμοστεί το υγειονομικό πρωτόκολλο και οι δύο ποδοσφαιριστές τέθηκαν σε καραντίνα».

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη 13 Ιουλίου ήταν προγραμματισμένος ο φιλικός αγώνας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την τουρκική ομάδα αλλά αναβλήθηκε καθώς οι ιθύνοντες της «Τσιμ Μπομ» τη Δευτέρα φτάνοντας στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», αρνήθηκαν να συμμορφωθούν με το υγειονομικό πρωτόκολλο και παραλίγο να δημιουργήσουν διπλωματικό επεισόδιο. Αφότου αρνήθηκαν  τράβηξαν το σχοινί με ανακοινώσεις και εν τέλει αποχώρησαν.
Η ανακοίνωση Χαρδαλιά 

Για το τι ακριβώς συνέβη, εξέδωσε στις 12 Ιουλίου ανακοίνωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. «Ο αυριανός (σ.σ. σημερινός) φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων του Ολυμπιακού και της Galatasaray δεν γίνεται στο πλαίσιο κάποιας διεθνούς διοργάνωσης με εγκεκριμένο πρωτόκολλο εισόδου στη χώρα μας», τόνισε.

Στην ανακοίνωση αναφέρει: «Ως εκ του τούτου για την είσοδο της αποστολής της Galatasaray εφαρμόζονται όσα προβλέπονται στην ΚΥΑ 2978/τ.Β' 7-7-2021 και σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 3 όπου προβλέπεται ρητά ότι όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως ιθαγένειας και τρόπου εισόδου στη χώρα, υπόκεινται σε δειγματοληπτικό εργαστηριακό έλεγχο με την μέθοδο PCR ή έλεγχο με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού covid 19 (rapid test) στη βάση υγειονομικού αλγορίθμου.

Στην περίπτωση της Galatasaray το QR code του PLF έδειξε υποχρεωτικό rapid test για όλους τους εισερχόμενους. Η Πολιτική Προστασία ενεργοποίησε τον μηχανισμό της, έτσι ώστε να υπάρχουν πρόσθετα συνεργεία για να μη ταλαιπωρηθεί με αναμονές η τουρκική  αποστολή, η οποία όμως αρνήθηκε να υποβληθεί σε  rapid test σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην ισχύουσα ελληνική νομοθεσία. Δεδομένης της άρνησής τους με εντολή μου δεν επετράπη η είσοδος των μελών της αποστολής στη χώρα μας.

Στην Ελλάδα και δη στις διαδικασίες ελέγχου της Πολιτικής Προστασίας, εκπτώσεις σε θέματα Δημόσιας Υγείας δεν γίνονται και η εφαρμογή των νόμων είναι απαρέγκλιτη. Στην Ελλάδα, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πλήρως σεβαστά και για τους κατοίκους της χώρας, αλλά και για τους επισκέπτες της».

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις