Φωτογραφίες από την κατεδάφιση του αυθαιρέτου που έχτισαν αντιεξουσιαστές μέσα στο ΕΜΠ

Άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας μαζί με υπαλλήλους της Πολεοδομίας του Δήμου Ζωγράφου πραγματοποίησαν έφοδο εντός του χώρου του ΕΜΠ μετά από καταγγελία για παράνομη κατασκευή από ομάδα αγνώστων ατόμων εντός της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών.

Κατόπιν συνεννόησης με την αρμόδια εισαγγελέα και την πρυτανική αρχή, κατεδαφίστηκε ο αυθαίρετος τοίχος και απομακρύνθηκαν τα οικοδομικά υλικά από συνεργεία του Δήμου.

Χθες, ο Κοσμήτορας της Σχολής Σταύρος Κουρκούλης μαζί με δύο μέλη του Πανεπιστημίου προσπάθησαν να σταματήσουν εν εξελίξει εργασίες ανέγερσης τοίχους, καθώς δεν υπήρχε η σχετική οικοδομική άδεια.

Ομάδα φοιτητών που βρίσκονταν στο σημείο και λειτουργούσαν ως ομάδα περιφρούρησης, τους απώθησαν και τους εξύβρισαν.

Στη συνέχεια, ο πανεπιστημιακός λειτουργός μετέβη στο Α.Τ Ζωγράφου όπου κατήγγειλε το γεγονός και σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Ν.4495/2017 «Περί Ελέγχου και Προστασίας του Δομημένου Περιβάλλοντος».

Για το θέμα τοποθετήθηκε στα σοσιαλ μίντια ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος σημειώνοντας πως τα πανεπιστήμια δεν μπορεί να είναι χώροι κατασκευής αυθαιρέτων.

 

Επίσης, η Αστυνομία πραγματοποιεί οργανωμένη επιχείρηση για τον εντοπισμό του οδηγού του αυτοκινήτου που μετέφερε τα οικοδομικά υλικά και ακόμη τριών ατόμων που συμμετείχαν στις εργασίες της παράνομης κατασκευής.

 

Πηγή: skai.gr