Δεύτερο μέτωπο φωτιάς στο Ρέθυμνο - Επίγειες και εναέριες δυνάμεις στον Κόρακα

Η φωτιά εκδηλώθηκε κοντά στο τουριστικό θέρετρο Ροδάκινο, στον δήμο Αγίου Βασιλείου

Σε έκταση με χορτολιβαδική βλάστηση μεταξύ των χωριών Κρύα Βρύση και Ορνέ του δήμου Αγίου Βασιλείου εκδηλώθηκε πυρκαγιά η οποία γρήγορα πήρε μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Μάλιστα αποφασίστηκε και η εκκένωση του οικισμού του Ορνέ από τους κατοίκους, γράφει το flashnews.gr.

Ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης αναφέρει σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «τα χωριά δεν κινδυνεύουν πλέον, η πυρκαγιά έχει πορεία προς τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί από το Ρέθυμνο στην Αγία Γαλήνη και πιστεύω ότι οι πυροσβέστες θα καταφέρουν να την τιθασεύσουν».

Το μεσημέρι της Παρασκευής (15/7) προέκυψε νέο “μέτωπο” φωτιάς και στον τουριστικό οικισμό Ροδάκινο του δήμου Αγίου Βασιλείου επίσης. Συνεπώς, δυνάμεις της πυροσβεστικής σπεύδουν και εκεί και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του Κόρακα.

Φωτιά στο Ρέθυμνο

Στην περιοχή επιχειρούν 45 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 17 οχήματα και 5 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα του στρατού.

Οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης, ενώ έχει  ζητηθεί βοήθεια από άλλους νομούς. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν από αέρος ήδη τρία ελικόπτερα.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή της Πυροσβεστικής Κρήτης Γιώργο Τσικαλά, ο οποίος μίλησε στο neakriti.gr «η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη και έχει ζητήσει εναέρια βοήθεια και από άλλες περιοχές εκτός Κρήτης».

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες δόθηκε εντολή εκκένωσης του Κάτω Ροδάκινου, καθώς απειλείται το χωριό.