Καίγεται δάσος στα Κύθηρα - Στα 8 μποφόρ οι άνεμοι - Στη μάχη εναέρια μέσα - Φωτογραφίες

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής και τα εναέρια μέσα. Προς το παρόν δεν απειλούνται οικισμοί σύμφωνα με την πυροσβεστική.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στα Κύθηρα, σε δασική έκταση στην περιοχή Αγία Πελαγία.

Όπως αναφέρει η πυροσβεστική, εικόνα της πυρκαγιάς είναι ελαφρώς βελτιωμένη αυτή την ώρα ενώ στην περιοχή εξακολουθούν να πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Σύμφωνα με το kythera.news, η φωτιά καίει δασική έκταση και κατευθύνεται νοτιοδυτικά προς τον οικισμό της Αγίας Αναστασίας. Το πύρινο μέτωπο αυτή την στιγμή εντοπίζεται σε χαράδρα που παρεμβάλλεται μεταξύ του χωριού και της φωτιάς και εκεί αναπτύσσονται όλες οι δυνάμεις για να αποτρέψουν την είσοδο της φωτιάς στον οικισμό.

Υπάρχει ετοιμότητα στην περίπτωση που χρειαστεί να ζητηθεί εκκένωση.

Έχουν κινητοποιηθεί ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής για την κατάσβεση της φωτιάς.

Τουλάχιστον 90 πυροσβέστες με 24 οχήματα και πέντε πεζοπόρα τμήματα συνεχίζουν να επιχειρούν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που μαίνεται υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες (πνέουν άνεμοι 8 μποφόρ) σε δύσβατο σημείο δασικής έκτασης στην Αγία Πελαγία Κυθήρων.

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν εξάλλου 12 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα εκ των οποίων ένα κάνει τον συντονισμό. Στο σημείο σπεύδει και τμήμα από τις Ειδικές Μονάδες Δασικών Επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία μέχρι στιγμής δεν απειλούνται κατοικίες.

Κύθηρα

Κύθηρα

Στην περιοχή πνέουν ισχυρότατοι άνεμοι εντάσεως έως 8 μποφόρ. Προς το παρόν δεν απειλούνται οικισμοί σύμφωνα με την πυροσβεστική.

Πηγή φωτογραφίας: Πυρκαγιά Ενημέρωση / Orestis Nikolaidis

Πηγή: skai.gr