Μεγάλη φωτιά στη Βοιωτία: Μήνυμα από το 112 για εκκένωση του οικισμού Σαράντη - Σηκώθηκαν εναέρια

Σε δεύτερο μήνυμα του 112 οι κάτοικοι της παραλίας Σαράντη έλαβαν οδηγία να απομακρυνθούν προς Θίσβη - Δήμαρχος: "Η φωτιά ξεκίνησε επειδή κάποιοι έκαναν εργασίες"

Μήνυμα στους κατοίκους και τους παραθεριστές της παραλίας Σαράντη για να απομακρυνθούν προς Θίσβη εστάλη από το 112, μετά τη φωτιά που ξέσπασε στον Πρόδρομο Βοιωτίας. Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Στο σημείο επιχειρούν 44 πυροσβέστες, 1 πεζοπόρο τμήμα και 16 οχήματα προσέγγισαν το μέτωπο της φωτιάς. Από αέρος σηκώθηκαν τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ένα ακόμα μήνυμα εστάλη νωρίτερα από το 112 προκειμένου οι κάτοικοι να βρίσκονται σε ετοιμότητα για να απομακρυνθούν.

Αρτοποιός στον ΣΚΑΪ: Η φωτιά κατευθύνεται στην παραλία Σαράντη, φύγετε 

Είναι δύσκολο μέτωπο, παρακαλούμε τους κατοίκους να ακούσουν τα μηνύματα, να φύγουν. Η πυρκαγιά κατευθύνεται με μαθηματική ακρίβεια στο Σαράντη με βάση τη φορά των ισχυρών ανεμών, 9 Μποφόρ. Πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί άπαντες για μια ώρα. Χρειάζεται η μέγιστη δυνατή προσοχή, επισήμανε.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δήμαρχος Θήβας: "Κάποιοι έκαναν εργασίες" 

Απειλείται ένα τμήμα του οικισμού του Σαραντίου, προσπαθούμε να καταστείλουμε τη φωτιά και με υδροφόρες του Θήβου, τόνισε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Θήβας Γιώργος Αναστασίου. 

Η φωτιά ξεκίνησε επειδή κάποιοι έκαναν εργασίες στον οικισμό των Χωστίων, δυστυχώς, επιβεβαίωσε ο δήμαρχος. Ο οικισμός ξεπερνά τα 800 άτομα το καλοκαίρι δήλωσε ο κ. Αναστασίου. 

Στο μεταξύ σε ετοιμότητα είναι σκάφη του Λιμενικού και αλιευτικά στη θαλάσσια περιοχή του Σαράντη στη Βοιωτία, για την απομάκρυνση πολιτών εφόσον απαιτηθεί.    

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Πηγή: skai.gr