Τραγωδία στο Μάτι: Στις 31 Οκτωβρίου η δίκη των 21 κατηγορουμένων για την φονική πυρκαγία

Ποιοι θα δικαστούν και γιατί.

Της Ιωάννας Μάνδρου

Για τις 31 Οκτωβρίου προσδιορίστηκε να ξεκινήσει η δίκη για τους υπευθύνους για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι που κόστισε τη ζωή σε 103 συμπολίτες μας, προκάλεσε τεράστια καταστροφή σε περιουσίες και υποδομές και άφησε εκατοντάδες εγκαυματίες.

Η δικαιοσύνη μετά από τέσσερα και πλέον χρόνια δικαστικών διαδικασιών κατόρθωσε να ολοκληρώσει τις έρευνες και να παραπέμψει σε δίκη τους υπεύθυνους.

Πρόκειται για τότε κρατικά στελέχη των αρμοδίων υπηρεσιών, Πυροσβεστικής, Πολιτικής Προστασίας, Αστυνομίας και αυτοδιοικητικούς παράγοντες, ανάμεσα στους οποίους και η τότε περιφερειάρχης Ρένα Δούρου.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι κατηγορούμενοι είναι ανθρωποκτονίες απο αμέλεια και σωματικές βλάβες για τον ίδιο λόγο, κατηγορίες που είναι σε βαθμό πλημμελήματος.

Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει επί μακρόν ,λόγω του μεγάλου αριθμού των κατηγορουμένων και των μαρτύρων συγγενών των θυμάτων οι οποίοι εδώ και τέσσερα χρόνια αναμένουν την απόφαση της δικαιοσύνης για την τιμωρία των υπαιτίων για την άδικη απώλεια των δικών τους ανθρώπων που εξαιτίας εγκληματικών αμελειων έχασαν τη ζωή τους με μαρτυρικό τρόπο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ