Σε ύφεση η φωτιά στο Κρεμαστό Ευβοίας- Ρίψεις νερού από 2 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη

Στο σημείο επιχειρούν επίσης 149 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 31 οχήματα

Σε ύφεση βρίσκεται από τα ξημερώματα η φωτιά στην Εύβοια που ξέσπασε στο Κρεμαστό, χθες το μεσημέρι.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι έχει τεθεί υπό έλεγχο, στο σημείο βρίσκονται από το πρωί εναέρια μέσα και κάνουν ρίψεις νερού δύο αεροσκάφη AirTractros, ένα ελικόπτερο Bell 214 και ένα ελικόπτερο Erickson. 

Στο σημείο επιχειρούν επίσης 149 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων (εκ των οποίων 3 είναι Ε.ΜΟ.ΔΕ.) και 31 οχήματα, ενώ το έργο της κατάσβεσης συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου, που προσπαθούν να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες σε κρίσιμα σημεία και να ανοίξουν διαβάσεις για να προσεγγίσουν περισσότερο τα πυροσβεστικά οχήματα τις εστίες της φωτιάς.

«Έχουν μείνει κάποιες μικρές και διάσπαρτες εστίες που οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις που βρίσκονται εδώ προσπαθούν να περιορίσουν», δήλώσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου Κώστας Δημάς, καθώς όπως υποστήριξε μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ «είμαστε σε πολύ καλή θέση και ο μόνος προβληματισμός μας είναι οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν και πάλι στην περιοχή». Μάλιστα επισήμανε ότι από χθες το βράδυ είχε «κυκλωθεί» το μέτωπο και ουσιαστικά λαμβάνονταν μέτρα για να μην επεκταθεί η φωτιά.

Πηγή: skai.gr
TAGS: ύφεση