Φωτιά στην Κέρκυρα: Στο Βιγλατούρι το μόνο ενεργό μέτωπο - Καίει σε δύσβατα σημεία

Η φωτιά εξακολουθεί και καίει σε τουλάχιστον τρία πολύ δύσβατα σημεία όπου η πρόσβαση με επίγειες δυνάμεις είναι εξαιρετικά δύσκολη

Στο μέτωπο της περιοχής Βιγλατούρι έχουν πέσει οι περισσότερες δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας, καθώς το εκεί μέτωπο της φωτιάς (στα ορεινά το συνοικισμού) είναι ακόμα ενεργό.

Σύμφωνα με το corfupress η φωτιά εξακολουθεί και καίει σε τουλάχιστον τρία πολύ δύσβατα σημεία όπου η πρόσβαση με επίγειες δυνάμεις είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Κέρκυρα

Η κύρια μάχη δίνεται από 2 ελικόπτερα και ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο, από τα πέντε συνολικά εναέρια μέσα πού από το πρωί συνδράμουν τις επίγειες δυνάμεις.

Ισχυρές οι επίγειες δυνάμεις με υπερπροσπάθεια των πυροσβεστών της Κέρκυρας, και με πολύ δυναμική συμβολή από τους εθελοντές, τις ομάδες διάσωσης και τα στελέχη της πολιτικής προστασίας των δήμων Βόρειας και κεντρικής Κέρκυρας.

Κέρκυρα

Να σημειώσουμε ότι πλην της περιοχής Βιγλατούρι όπου γίνεται προσπάθεια κατάσβεσης, ισχυρές δυνάμεις εξακολουθούν και βρίσκονται κατά μήκος των περιοχών όπου καιγόντουσαν έως τα ξημερώματα για να προχωρήσουν στην πλήρη κατάσβεση της φωτιάς.

Πηγή: corfupress