Καλύτερη η εικόνα στα μέτωπα φωτιάς της Ηλείας - Το χρονικό της πύρινης λαίλαπας

Σε ύφεση τα μέτωπα σε Άγνταντα και Τραγανό - Συνεχίζεται η κατάσβεση στη Βάρδα - Νωρίτερα εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους του οικισμού Πηγάδι να εκκενώσουν προς την περιοχή Σιμιζα. - Πάνω από 160 πυροσβέστες στις επιχειρήσεις

Τρία μέτωπα φωτιάς μέσα σε λίγες ώρες ξέσπασαν στην Ηλεία. Λίγο πριν τις 19.00 το απόγευμα και συγκεκριμένα στις 18.30 ξέσπασε το τελευταίο νέο μέτωπο στην περιοχή Βάρδα. Το πρώτο ξεκίνησε στις 10.40 το πρωί στα Άγναντα, με τις φλόγες να φτάνουν το μεσημέρι κοντά στα σπίτια, ενώ το δεύτερο εκδηλώθηκε στις 16.45 στην περιοχή Τραγανό και στις 18.48 εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους του οικισμού Πηγάδι να εκκενώσουν προς την περιοχή Σιμιζα. 

Σύμφωνα με την πυροσβεστική στα σημεία πνέουν άνεμοι εως 4 μποφορ.

Στο τρίτο μέτωπο η φωτιά καίει δασική έκταση στην περιοχή Βάρδα και επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 13 οχήματα ενώ δύο ελικόπτερα πραγματοποιούν ρίψεις νερού.

Στην πυρκαγιά στην περιοχή Τραγανό επιχειρούν 38 πυροσβέστες με 14 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 2 ελικόπτερα.

Στο μέτωπο της φωτιάς στα Άγναντα επιχειρούν πλέον 36 οχήματα, 115 πυροσβέστες, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων ,6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα  ενώ συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Παράλληλα, σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Καλύτερη είναι η εικόνα που παρουσιάζουν τα μέτωπα της φωτιάς στις περιοχές, 'Αγναντα και Τραγανό της Ηλείας, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει από την πυροσβεστική, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος.

Όσον αφορά στο τρίτο πύρινο μέτωπο στην περιοχή της Βάρδας, ο αντιπεριφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι εκεί επιχειρούν συνεχώς τα εναέρια μέσα, ώστε μέχρι την δύση του ήλιου να έχει περιοριστεί η φωτιά, αφού μόλις νυχτώσει θα μπορούν να επιχειρούν μόνο οι επίγειες δυνάμεις.

Φωτιά στον Τραγανό

Τρεις πυροσβέστες τραυματίες

Στη φωτιά στον Άγναντα τρεις πυροσβέστες αντιμετώπισαν προβλήματα, εκ των οποίων ο ένας διακομίσθηκε με εγκαύματα στον Άγιο Ανδρέα Πατρών.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Πηγή: skai.gr
TAGS: μέτωπα