Κλείσιμο

Κάηκαν σπίτια στο Πανόραμα Βούλας-Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους

Δύο κατάκοιτοι ηλικιωμένοι  έχουνμεταφερθεί προληπτικά στο Ασκληπιείο Βούλας.Ένας πυροσβέστης μεταφέρθηκε με αναπνευστικά προβλήματα στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, σε καλή κατάσταση.

Eκκένωση της περιοχής Πανοράματος στην Άνω Βούλα πραγματοποιείται αυτή την ώρα καθώς οι φλόγες από την πυρκαγιά που ξέσπασε στην Άνω Γλυφάδα νωρίτερα έχουν φθάσει ήδη σε κατοικημένη περιοχή και στις αυλές των σπιτιών.

Σε γενική επιφυλακή έχει κηρυχθεί όλη η δύναμη της Αττικής ενώ έχουν κινητοποιηθεί από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος δυνάμεις από Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα, καθώς εδώ και περίπου μία ώρα είναι σε εξέλιξη και δεύτερη πυρκαγιά στο βουνό του Υμηττού.

Δύο κατάκοιτοι ηλικιωμένοι μεταφερθεί προληπτικά στο Ασκληπιείο της Βούλας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Όπως έγινε γνωστό δεν είχαν κάποιο πρόβλημα, απλώς δεν μπορούσαν να φύγουν από το σπίτι τους. 

Δεύτερη εκκένωση περιοχών ειναι σε εξέλιξη στην Βάρη στην περιοχή Νέα Κάλυμνος , Εξοχη , Δίλοφο Βάρης -  τα βλάχικα δηλαδη - και η περιοχή Χέρωμα Βάρης, οπως όπως δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο δήμαρχος Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος. 

Θα εκκενωθούν επίσης και τα Παιδικά Χωριά.

Το πύρινο μέτωπο μαίνεται στην ευρύτερη περιοχή.

Σε λιγο θα σταλεί μήνυμα απο το 112 στα κινητά των κατοίκων αυτών των περιοχών.

Το Υπουργείο Υγείας έχει θέσει σε επιφυλακή το Ασκληπιείο Βούλας για να υποδεχθεί πολίτες που χρειάζονται βοήθεια.

Επιπλέον ένας πυροσβέστης μεταφέρθηκε με αναπνευστικά προβλήματα στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, σε καλή κατάσταση.

Ο άνεμος είναι ισχυρός και ήδη έχουν καεί άλση και παρκάκια μέσα στο Πανόραμα.

Φωτιά-Άνω Βούλα

Φωτιά-Άνω Βούλα

Φωτιά-Άνω Βούλα

Δείτε τι δήλωσε η Δήμητρα  Σουτόγλου, αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας 

Σταθμοί του ΕΚΑΒ μεταβαίνουν στην περιοχή του Αγίου Νεκταρίου στη Βούλα προκειμένου να προσφέρουν πρώτες βοήθειες σε όποιον χρεαστεί.

Φωτιά-Άνω Βούλα

Ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος έδωσε την εντολή ν' ανοίξει το 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Βούλας, προκειμένου να φιλοξενηθούν στις αίθουσες όσοι κάτοικοι της περιοχής έχουν αναγκαστεί να εκκενώσουν τις κατοικίες τους.

Φωτιά-Άνω Βούλα

Φωτιά-Άνω Βούλα

Φωτιά-Άνω Βούλα

Οι κάτοικοι της Άνω Βούλας  ήδη έλαβαν ειδοποίηση στα κινητά τους από την Πολιτική Προστασία ώστε να εκκενώσουν προς την πλατεία Άλσους.

Επίσης, στη Βούλα στις οδούς Λαμίας Αριστείδου και Διστόμου υπάρχει εισήγηση της Πυροσβεστικής να γίνει εκκένωση κυρίως λόγω του πυκνού καπνού .

Οι δυνάμεις ενισχύθηκαν και αυτή την ώρα από αέρος επιχειρούν έξι πυροσβεστικά αεροσκάφη «καναντέρ», τέσσερα ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα συντονιστικό αλλά και ένα ελικόπτερο του στρατού.

Στο έδαφος βρίσκονται 72 πυροσβέστες με 20 οχήματα και 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, με την συνδρομή υδροφόρων ΟΤΑ και εθελοντών πυροσβεστών.

Φωτιά/Γλυφάδα

 

 

Το έργο της πυρόσβεσης συντονίζει ο Περιφερειάρχης Αττικής του Π.Σ., αρχιπύραρχος Δημήτριος Πατράκης μαζί με τον διευθυντή Αθηνών, αρχιπύραρχο Αθανάσιο Χατζόπουλο.

Επίσης όπως μετέδωσε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, η φωτιά ξεκίνησε από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ στους πρόποδες του Υμηττού, στο τέρμα της οδού Μετσόβου.

Φωτιά Γλυφάδα

Εξαιτίας της βλάβης στον υποσταθμό, πολλές περιοχές των νοτίων προαστίων έχουν μείνει χωρίς ρεύμα. 

Λόγω της πυρκαγιάς στην Γλυφάδα υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Συγκεκριμένα, γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας στη συμβολή των οδών Μακεδονομάχων και Ηροδότου.

Φωτιά Γλυφάδα

Πηγή: skai.gr