Κλείσιμο

TUI και Jet2 ακυρώνουν τις πτήσεις στη Ρόδο μέχρι τέλος Ιουλίου - Κανονικά οι πτήσεις της Ryanair

Οι TUI και Jet2 σταματούν τις πτήσεις - Κανονικά οι πτήσεις της Ryanair

Η TUI αποφάσισε να ακυρώσει όλα τα ταξίδια στη Ρόδο μέχρι την Τρίτη 25 Ιουλίου, αναφέρει το δίκτυο rtl. Όπως επισημαίνει, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης πραγματοποίησαν «τη μεγαλύτερη επιχείρηση εκκένωσης που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα» στο τουριστικό νησί της Ρόδου όπου συνεχίζεται να μαίνεται σφοδρή πυρκαγιά σήμερα Κυριακή, για έκτη συνεχή ημέρα.

Σύμφωνα με την TUI, «η κατάσταση στο νότιο τμήμα της Ρόδου παραμένει ιδιαίτερα δύσκολη σήμερα και δεν έχουμε ακόμη εικόνα για βελτίωση των συνθηκών στην περιοχή. Αν και ο αριθμός των Βέλγων ταξιδιωτών σε αυτήν την περιοχή είναι αρκετά περιορισμένος, η κατάσταση επηρεάζει πολλούς παραθεριστές».

Η TUI αποφάσισε να ακυρώσει όλες τις αναχωρήσεις για Ρόδο από σήμερα Κυριακή έως και την Τρίτη 25 Ιουλίου, προκειμένου να εγγυηθεί την ασφάλεια όλων και να επιστρέψει σε μια πιο ήρεμη και ελεγχόμενη κατάσταση στο νησί».

Την ίδια ώρα, η βρετανική εταιρεία χαμηλού κόστους Jet2 ανακοίνωσε ότι ακυρώνει όλες τις πτήσεις και τα ταξιδιωτικά πακέτα που αναμένονταν να αναχωρήσουν στη Ρόδο έως και την 30ή Ιουλίου, ανακοίνωσε η εταιρεία, σε νεότερη ανακοίνωσή της.

«Λόγω αυτών των έκτακτων συνθηκών, ακυρώσαμε έως και την Κυριακή 30 Ιουλίου όλες τις πτήσεις και τα πακέτο που πρόκειται να αναχωρήσουν για τη Ρόδο», ανέφερε η ανακοίνωση στο Twitter, σημειώνοντας ότι «η εταιρεία θα επικοινωνήσει με τους πελάτες της προκειμένου να τους ενημερώσει ότι θα τους δοθεί η ευκαιρία να πάρουν πίσω τα χρήματά τους ή να κάνουν εκ νέου κράτηση».

«Πιστεύουμε ότι αυτό είναι το σωστό για όλους».

Ωστόσο, τα αεροσκάφη της εταιρείας θα πετάξουν χωρίς επιβάτες στο νησί προκειμένου να παραλάβει όσους βρετανούς ταξιδιώτες βρίσκονται στο νησί.  

Η εταιρεία αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Ακυρώσαμε όλες τις πτήσεις που πρόκειται να αναχωρήσουν για τη Ρόδο σήμερα (πέντε πτήσεις συνολικά)«,

«Θα πετάξουμε αυτά τα πέντε αεροσκάφη στη Ρόδο χωρίς πελάτες, ώστε να μπορέσουμε να φέρουμε πελάτες πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο με την προγραμματισμένη πτήση τους», προσθέτει η εταιρεία. 

Κανονικά οι πτήσεις της Ryanair

Η Ryanair ανακοίνωσε ότι οι πτήσεις της από και προς την Ρόδο πραγματοποιούνται κανονικά παρά τις πυρκαγιές.

«Οι πτήσεις της Ryanair προς/από το αεροδρόμιο της Ρόδου εκτελούνται προς το παρόν κανονικά και ανεπηρέαστες από τις δασικές πυρκαγιές», ανέφερε η Ryanair σε ανακοίνωσή της που δόθηκε μέσω της εφαρμογής της εταιρείας για κινητά τηλέφωνα στις 12:07 ώρα Ελλάδας.

Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία ενημέρωσε τους επιβάτες που αναχωρούν από το αεροδρόμιο της Ρόδου ότι θα δεχτεί προσωρινά ταξιδιωτικά έγγραφα που εκδίδονται από την Ελληνική Αστυνομία και ότι θα ειδοποιήσει τους επιβάτες για τυχόν αλλαγές πτήσεων μέσω της εφαρμογής της.

Πηγή: skai.gr