Φωτιά στη Μάνδρα: Μήνυμα 112 για εκκένωση και του Άγιου Ιωάννη Κορακά - 22 αεροσκάφη στην κατάσβεση

Νωρίτερα δόθηκε εντολή εκκένωσης σε Αγία Σωτήρα, Παλαιοκούνδουρα, Πανόραμα και Παλαιοχώρι - Αναζωπύρωση και στο δάσος, στο Μελετάκι Μεγάρων

Δραματικές διαστάσεις έχει λάβει η κατάσταση στο πύρινο μέτωπο της Μάνδρας, μετά τις αναζωπυρώσεις στην Αγία Σωτήρα και στο Μελετάκι, οι οποίες εξελίχθηκαν σε νέες φωτιές, καταστρέφοντας σπίτια και δάσος. Η έκταση της φωτιάς είναι πλέον πολύ μεγάλη, γεγονός που αποτυπώνεται και από τον αριθμό των αεροσκαφών που επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή (11 αεροπλάνα και 11 ελικόπτερα).

Τα μέτωπα αναζωπύρωσης εκτείνονται από την περιοχή ανάμεσα στη Μάνδρα και τη Μαγούλα, έως και την Οινόη, για την οποία δόθηκε εντολή εκκένωσης.

Στο σημείο έχουν σπεύσει επίγειες δυνάμεις, ενώ οι φλόγες μεταδίδονται πολύ γρήγορα λόγω της καύσιμης ύλης που εξακολουθεί να υπάρχει μετά το πρώτο πέρασμα του πύρινου μετώπου. Στην κατάσβεση συμβάλλουν και εναέρια μέσα, με ελικόπτερα και αεροσκάφη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι φλόγες έχουν ήδη τυλίξει ένα σπίτι, ενώ απειλούν  κατοικίες που βρίσκονται στην περιοχή, καθώς επεκτείνονται πολύ γρήγορα στα ξερά κλαδιά και δέντρα.

Η φωτιά πέρασε στην απέναντι πλευρά του δρόμου και έκαψε ένα σπίτι, ενώ προχωρά πολύ γρήγορα μέσα στον οικισμό.

112

Οι αρχές έδωσαν εντολή με μήνυμα απο το 112 για εκκένωση από την Αγία Σωτήρα, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν ζωές, καθώς και εκκένωση των οικισμών Παλαιοκούνδουρα, Πανόραμα Μάνδρας και Παλαιοχώρι προς Οινόη.

Μετά τις 6 το απόγευμα, δόθηκε εντολή εκκένωσης και του Αγλιου Ιωάννου Κορακά, με το μήνυμα από το 112 να καλεί τουες κατοίκους να μετακινηθούν προς Μάνδρα.

Η κατάσταση είναι δραματική μέσα στον οικισμό της Αγίας Σωτήρας, με διάσπαρτες εστίες να έχουν αναπτυχθεί ανάμεσα στα σπίτια και στις αυλές των σπιτιών, ενώ τουλάχιστον ένα σπίτι παραδόθηκε στις φλόγες.

«Στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούν από αέρος 11 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα, συμπεριλαμβανομένων και των τεσσάρων αεροσκαφών που μας διέθεσε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας από Ιταλία και Γαλλία», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.

Αναζωπύρωση και στο Μελετάκι - Καίει δάσος

Μεγάλη αναζωπύρωση σημειώθηκε και στο Μελετάκι Μεγάρων, με το μέτωπο να κατακαίει το δάσος στην περιοχή. Στο σημείο έχουν σπεύσει επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα.

 
Πηγή: skai.gr