Φωτιά στην Άνω Γλυφάδα: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις-Δυνατοί άνεμοι στην περιοχή

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, η φωτιά ξεκίνησε από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ στους πρόποδες του Υμηττού, στο τέρμα της οδού Μετσόβου. Λόγω της πυρκαγιάς υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Πυρκαγιά στην περιοχή Πουρνάρι, στην Γλυφάδα, ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής με επίγεια και ενάερια μέσα.

Οι δυνάμεις ενισχύθηκαν και αυτή την ώρα  από αέρος επιχειρούν τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη «καναντέρ», δύο ελικόπτερα ενώ επί στο έδαφος βρίσκονται 42 πυροσβέστες με 12 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, με την συνδρομή υδροφόρων ΟΤΑ και εθελοντών πυροσβεστών.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν υπάρχουν αναφορές για σπίτια που μπορεί να απειλούνται, αλλά εξακολουθεί να πνέει δυνατός αέρας που προκαλεί ανησυχία στους πυροσβέστες, παρά το γεγονός ότι στην περιοχή δεν υπάρχει δάσος και καίγονται μόνο ξερά χόρτα και χαμηλή βλάστηση.

Το έργο της πυρόσβεσης συντονίζει ο Περιφερειάρχης Αττικής του Π.Σ., αρχιπύραρχος Δημήτριος Πατράκης μαζί με τον διευθυντή Αθηνών, αρχιπύραρχο Αθανάσιο Χατζόπουλο.

Επίσης όπως μετέδωσε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, η φωτιά ξεκίνησε από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ στους πρόποδες του Υμηττού, στο τέρμα της οδού Μετσόβου.

Φωτιά Γλυφάδα

Η πρώτη εστία της φωτιάς, σύμφωνα με τον δήμαρχο, έχει αντιμετωπιστεί, αλλά λόγω ισχυρού ανέμου, η πυρκαγιά έφυγε προς το βουνό, σε σημεία που δεν μπορούν να επιχειρήσουν επίγεια μέσα, αλλά μόνο εναέρια.

Ήδη επιχειρούν δύο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο, πρόσθεσε ο δήμαρχος και σημείωσε ότι φαίνεται να έχει εγκλωβιστεί η φωτιά από τα εναέρια μέσα. 

Εξαιτίας της βλάβης στον υποσταθμό, πολλές περιοχές των νοτίων προαστίων έχουν μείνει χωρίς ρεύμα. 

Λόγω της πυρκαγιάς στην Γλυφάδα υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Συγκεκριμένα, γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας στη συμβολή των οδών Μακεδονομάχων και Ηροδότου.

Φωτιά Γλυφάδα

Πηγή: skai.gr