«Φωτιά» στα τηλέφωνα για κρατήσεις σε καφέ, εστιατόρια, μπαρ - Πώς ανοίγουν από Δευτέρα

Πανέτοιμα να υποδεχθούν μετά από έξι ολόκληρους μήνες τους πελάτες τους, είναι τα καταστήματα εστίασης σε όλη τη χώρα που ανοίγουν ξανά από αύριο Δευτέρα του Πάσχα.

Τα τηλέφωνα σε ταβέρνες και εστιατόρια έχουν πάρει φωτιά για κρατήσεις και σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχουν διαθέσιμα τραπέζια για την επόμενη εβδομάδα.

«Μετά από έξι μήνες ανυπομονούμε, όπως και ο κόσμος ανυπομονεί να έρθει σε εμάς, κι εμείς να τους εξυπηρετήσουμε, να κάνουμε μια νέα αρχή», δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Δημήτρης, ιδιοκτήτης ψαροταβέρνας στις Τζιτζιφιές.

Το άνοιγμα της εστίασης γίνεται με αυστηρά μέτρα και προϋποθέσεις. Εκτός από τις αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών, δεν επιτρέπονται οι όρθιοι πελάτες και η μουσική ενώ χρησιμοποιούνται αποκλειστικά οι εξωτερικοί χώροι των καταστημάτων.

«Είμαστε από τα μαγαζιά που καταφέρνουν να ανοίξουνε και θεωρούμε ότι είμαστε αρκετά τυχεροί που έχουμε αρκετά μεγάλο αύλειο χώρο», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κ. Σωτήρης Παράσχος, ιδιοκτήτης μεζεδοπωλείου στον Άλιμο.

Για την μετάβαση στα καταστήματα εστίασης, οι πελάτες θα στέλνουν μήνυμα με τον κωδικό 6 στο 13033.

Τα καταστήματα θα μπορούν να είναι ανοιχτά έως τις 22:45 και οι πελάτες θα πρέπει να φεύγουν εγκαίρως προκειμένου να έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους έως την έναρξη απαγόρευσης κυκλοφορίας στις 23.00. Αρκετά καταστήματα προκειμένου θα είναι ανοιχτά από τις 7 αύριο το πρωί.

Οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και καθ' οδόν εξυπηρέτησης (drive-through) επιτρέπονται και μετά το πέρας του ωραριου, χωρίς πάντως την παραμονή πελατών στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων αυτών.

Πηγή: skai.gr