Φωτιά στα Μέγαρα: Τουλάχιστον 2 σπίτια κάηκαν - Έσπασε το μέτωπο στη Λούμπα

Μια ηλικιωμένη γυναίκα που καλούσε σε βοήθεια χρειάστηκε να απομακρύνθει από τις αστυνομικές δυνάμεις σύμφωνα με μαρτυρία κατοίκου. - Η συγκλονιστική στιγμή που φλόγες της φωτιάς κυκλώνουν συνεργείο του ΣΚΑΙ 

Σε πολύ καλύτερη κατάσταση είναι η φωτιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στη Βένιζα Μεγάρων το μεσημέρι της Τετάρτης και πήρε μεγάλη διάσταση τυλίγοντας στις φλόγες τουλάχιστον 2 σπίτια όπως κατέγραψε η κάμερα του ΣΚΑΙ. Μάλιστα, σε ένα απο αυτά μια ηλικιωμένη γυναίκα που καλούσε σε βοήθεια χρειάστηκε να απομακρύνθει από τις αστυνομικές δυνάμεις σύμφωνα με μαρτυρία κατοίκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει σπάσει το μέτωπο της πυρκαγιάς, κυρίως στη Λούμπα, δεν είναι εννιαίο και υπάρχουν μεμονωμένες εστίες.

 
Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν. Επιχειρούν πλέον 105 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων και 38 οχήματα ενώ νωρίτερα επιχείρησαν και 7 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό. Παράλληλα, συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ ενώ πολίτες προσπαθούσαν να βοηθήσουν το έργο των πυροσβεστών με λάστιχα και ξερά κλαδιά.

Πυκνός καπνός φαίνεται από πολύ μακρινή απόσταση ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την περιοχή και ερευνούν πόρτα  - πόρτα τα σπίτια προκειμένου να απομακρύνουν τους κατοίκους. Παράλληλα, σε ετοιμότητα βρίσκεται στην περιοχή και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για προληπτικούς λόγους.

Μήνυμα του 112 για προληπτική εκκένωση του οικισμού Παπαγιαννέϊκα Μεγάρων και του οικισμού Ζάχουλη

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 13.41 το μεσημέρι και λίγο μετά τις 14.00 μήνυμα εστάλη μέσω του 112 στους κατοίκους του οικισμού Ζάχουλη για να απομακρυνθούν προληπτικά από την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Αλεποχώρι και λίγο μετά τις 17.00 μήνυμα μέσω του 112 εστάλη και στους κατοίκους που βρίσκονται στον οικισμό Παπαγιαννέϊκα Μεγάρων για προληπτική απομάκρυνση από την περιοχή. 

«Στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες και μέσα εκεί στη ρεματιά που κατά κύριο λόγο ήταν η περιοχή της πυρκαγιάς», δήλωσε ο Δήμαρχος Μεγάρων, Γρηγόρης Σταμούλης.

«Έχουμε αναφορές για ζημιές στα σπίτα στον οικισμό Ζάχουλη» ανέφερε στο ΣΚΑΙ, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος. 

Ο ίδιος πρόσθεσε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένους ενώ υπογράμμισε πως η πυρκαγιά είναι πολύ δύσκολη καθώς ο ανεμος δυσχαιρένει την κατάσβεση. Παράλληλα, επεσήμανε πως όλη η περιοχη είναι παρθένο δάσος.

Η συγκλονιστική στιγμή που φουντώνουν οι φλόγες και κυκλώνουν τσυνεργείο του ΣΚΑΪ 

Το τηλεοπτικό συνεργείο του ΣΚΑΙ ο δημοσιογράφος Μίλτος Σακελλάρης και ο οπερατέρ Νίκος Μπασίσογλου εγκλωβίζονται στις φλόγες. Το σημείο που βρίσκονταν μεσα σε λίγα λεπτα παραδίδεται στις φλόγες.

Δημοσιογράφος:
Δείτε! 
Πρέπει να πάρουμε, Νίκο!

Νίκο, Nίκο, πάμε μέσα στο αμάξι.
Νίκος μπες μέσα στο αμάξι. 
Μπες μέσα γρήγορα!!
Πάμε πιο κάτω!!

Λίγα μέτρα πιο πέρα η φωτιά θεριεύει μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου και οι σπίθες πέφτουν πάνω στον δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ Μιχάλη Τεζάρη και τον οπερατερ Γιάννη Ασημακόπουλο.

Δημοσιογράφος:
Κάηκα, κάηκα 
Εδώ καιγόμαστε Γιάννη

Τελικά πήγαν όλα καλά και οι δημοσιογράφοι μαζί με το συνεργεία έφυγαν με ασφάλεια από το σημεία. 

Πηγή: skai.gr