Πληροφορίες και για άλλους 4-5 επιζώντες στο πλοίο Euroferry Olympia

Πληροφορίες για 4-5 ακόμα επιζώντες από τους 11 αγνοούμενους στο φλεγόμενο πλοίο Euroferry Olympia, οι οποίες όμως προς το παρόν δεν έχουν επιβεβαιωθεί, έχουν στη διάθεσή τους στελέχη του λιμενικού και της ΕΜAK, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ. 

Μάλιστα, κατά την επιχείρηση απεγκλωβλισμού του ο 21χρονος Λευκορώσος που διασώθηκε πριν από λίγο φέρεται να είπε στην ομάδα διάσωσης ότι δεν είδε άλλον ζωντανό, αλλά άκουγες φωνές. 

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να βρούμε κι άλλους και γι' αυτό συνεχίζουμε την επιχείρηση», δήλωσε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα» ο εκπρόσωπος του Λιμενικού, Νίκος Αλεξίου. 

Στο μεταξύ, με δάκρυα στα μάτια και τις ελπίδες τους να "ζωντανεύουν" μετά τη είδηση ότι διασώθηκε ένας από τους αγνοούμενους, βρέθηκαν και σήμερα στο λιμάνι της Κέρκυρας, συγγενείς των Ελλήνων αγνοουμένων που επέβαιναν στο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο "Euroferry Olympia".

«Είναι ζωντανός σας το λέω. Είναι ζωντανός. Κάντε ό,τι μπορείτε. Σας παρακαλώ. Δεν θα μπορέσουν να ζήσουν περισσότερο…» είναι η κραυγή αγωνίας της συζύγου του αγνοούμενου Έλληνα οδηγού νταλίκας, Βάνας Μπεκιάρη.

«Το πλοίο μπορεί να έχει ακόμη κομμάτια ασφαλή για ανθρώπους. Όπως είδαμε ένας από αυτούς βγήκε και η ελπίδα συνεχίζεται. Η αναζήτηση συνεχίζεται όσο αυτό το επιτρέπει το πλοίο καθώς σε κάποια σημεία είναι αδύνατη η πρόσβαση εκεί. Όμως τα καταστρώματα του πλοίου είναι πολλά. Ελπίζουμε ότι θα υπάρχει και άλλη έκβαση. Ο διασωθείς βγήκε στο κατάστρωμα του πλοίου και κατέβηκε από μία σκάλα στα συνεργεία διάσωσης. Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή κάθε ώρα που περνά αλλάζει τα δεδομένα πάνω στο πλοίο, εξαρτάται από την εξέλιξη της φωτιάς. Από ό,τι ακούσαμε ο διασωθείς είπε ότι άκουσε φωνές και από άλλους ανθρώπους. Ας ελπίσουμε, δήλωσε ο υπεύθυνος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης του παραρτήματος της Κέρκυρας, Ανδρέας Κορίκης.

Την ίδια ώρα η επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στο "Euroferry Olympia"συνεχίζεται ενώ καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να εντοπιστούν επιπλέον αγνοούμενοι.

Το πλοίο, λόγω μεταβολής του καιρού, ρυμουκλήθηκε με ασφάλεια, στο λιμάνι της Κασσιόπης, βορειοανατολικά του νησιού της Κέρκυρας.

Η μετακίνηση του πλοίου στο συγκεκριμένο σημείο κρίθηκε αναγκαία λόγω αλλαγής των καιρικών συνθηκών στη θαλάσσια περιοχή αλλά και να διασφαλιστεί ότι δεν θα κινδυνεύει να παρασυρθεί και να προσαράξει στα αβαθή ή να σε προσκρούσει επάνω σε κάποιο άλλο πλοίο.

Πηγή: skai.gr