Κλείσιμο

Ορατό από την Κέρκυρα το πλοίο με τους 237 επιβάτες που πήρε φωτιά - Δείτε βίντεο, φωτογραφίες

Συναγερμός έχει σημάνει στο Ιόνιο λόγω της φωτιάς που ξέσπασε σε πλοίο ανοιχτά της Ηγουμενίτσας με 237 επιβάτες. Έχουν όλοι μεταφερθεί σε πλοιάρια και θα μεταφερθούν στην Κέρκυρα όπου οι τοπικές αρχές ετοιμάζονται να τους υποδεχθούν.

Φωτογραφία που τραβήχτηκε από την Κέρκυρα και μετέδωσε ο ΣΚΑΪ στην εκπομπή «Σήμερα» δείχνει καθαρά το πλοίο και πυκνούς καπνούς να βγαίνουν.

Ο Δημήτρης Κοσκινάς κάτοικος της Κέρκυρας περιέγραψε στην εκπομπή πως ο μαύρος καπνός έχει σκεπάσει μια μεγάλη περιοχή της Αλβανίας και την Κέρκυρα, ωστόσο πλέον  δεν φαίνονται φλόγες και βγάζει το συμπέρασμα ότι η φωτιά έχει σβήσει.

«Πριν ακούγαμε καθαρά και κάποιες εκρήξεις» είπε ο κ. Κοσκινάς.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες που φτάνουν από την Κέρκυρα στον ΣΚΑΪ:

Όλοι οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους και βρίσκονται στις σωσίβιες λέμβους του πλοίου ενώ έχει ξεκινήσει η διαδικασία για να παραλειφθούν από αυτές ανέφερε νωρίτερα στον ΣΚΑΙ ο υφυπουργός Ναυτιλίας Κώστας Κατσαφαδος.

Ο ίδιος δήλωσε ότι ο καπετάνιος διέταξε την εκκένωση του πλοίου γιατί υπήρχε φωτιά μεγάλης έκτασης και πρόσθεσε ότι οι καιρικές συνθήκες είναι καλές. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα τρία σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ρυμουλκά και παραπλέοντα πλοία. Στη θαλάσσια περιοχή πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 4 Μποφόρ.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο με το πλοίο παραδομένο στις φλόγες:

Πηγή: skai.gr