Μάχη να μη βυθιστεί το φλεγόμενο πλοίο-Φόβοι για περισσότερους αγνοούμενους

Κορυφώνεται η αγωνία για τους 12 αγνοούμενους επιβάτες του φλεγόμενου πλοίου «Euroferry Olympia» με τις έρευνες για τον εντοπισμό τους να έχουν ξεκινήσει με το πρώτο φως της ημέρας. Παράλληλα, καταβάλλονται τεράστιες προσπάθειες για να να μη βυθιστεί το πλοίο. 

Μέχρι και χθες το βράδυ, όπως ανέφεραν  πηγές από το λιμενικό σώμα, τα θερμικά φορτία στο πλοίο, το σκοτάδι και οι πυκνοί καπνοί δυσχεραίνουν το έργο των διασωστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο εσωτερικό του πλοίου επικρατούν θερμοκρασίες πάρα πολύ υψηλές που φτάνουν τους 500-600 βαθμών Κελσίου, ενώ στις δεξαμενές του το Euroferry Olympia φέρεται να έχει πάνω από 700 τόνους. 

Ο επίσημος αριθμός των αγνοουμένων αυξήθηκε χθες το βράδυ από 11 σε 12, καθώς το ένα από τα δύο άτομα που απεγκλωβίστηκαν από το γκαράζ του πλοίου δεν ήταν στην επίσημη λίστα των επιβατών, ωστόσο υπάρχουν φόβοι για περισσότερους, οι οποίοι είχαν ανέβει λαθραία στο πλοίο. 

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «ΣΚ Παρέα», ο επικεφαλής της ελληνικής ομάδας διάσωσης, Γιώργος Γλυοφρύδης, από χθες το πρωί που έφτασαν στην περιοχή, ξεκίνησαν έρευνα στη θαλάσσια περιοχή, για να δουν αν υπήρχαν ναυαγοί και να περισυλλεγούν, ωστόσο δε βρέθηκε κανείς. 

Αυτό σημαίνει ότι οι αγνοούμενοι πιθανότατα παραμένουν εγκλωβισμένοι μέσα στο πλοίο. 

Πηγή: skai.gr