«Μάχη με τον χρόνο» για τον εντοπισμό των αγνοουμένων στο Εuroferry Olympia

Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι διασώστες που λαμβάνουν μέρος στην επιχείρηση εντοπισμού των αγνοούμενων μετά την φωτιά που ξέσπασε στο πλοίο Euroferry Olympia.

Καθώς οι ώρες προχωρούν ωστόσο, χάνονται οι ελπίδες να βρεθούν κι άλλοι επιζώντες στο κουφάρι του μοιραίου πλοίου.

Οι ομάδες που ερευνούν στο πλοίο, εξακολουθούν να ελπίζουν στο θαύμα συνεχίζοντας τις επιχειρήσεις τους καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας εκμεταλλευόμενες τις καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν τις τελευταίες ώρες.

Νωρίτερα, οι ελπίδες αναπτερώθηκαν με την διάσωση ενός 21χρονου οδηγού που έμεινε παγιδευμένος στο φλεγόμενο πλοίο 48 και πλέον ώρες.

Ο νεαρός, που εισήχθη στο νοσοκομείο περισσότερο για προληπτικούς λόγους, παρουσιάζοντας ελαφρά αφυδάτωση, περιέγραψε πως όλες αυτές τις ώρες δεν έφαγε τίποτα  και όταν κατανάλωσε το νερό που είχε στην διάθεση του έψαξε να βρει σε άλλες νταλίκες. 

Επεσήμανε πως δεν είδε κανέναν αλλά άκουγε φωνές ανθρώπων.

Την αισιοδοξία που προκάλεσε η είδηση εντοπισμού του 21χρονου, γεγονός το οποίο πολλοί χαρακτήρισαν ως θαύμα, σύντομα διαδέχθηκε θλίψη καθώς αργότερα το απόγευμα της Κυριακής βρέθηκε στο γκαράζ 2, η απανθρακωμένη σορός ενός 58χρονου Έλληνα οδηγού
 

Πηγή: skai.gr