Φωτιά -Κερατέα: Νέο μήνυμα του 112- Εκκενώνονται οικισμοί- Απειλούνται σπίτια

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η πυρκαγιά στην Κερατέα, ενώ έχουν αναφερθεί ζημιές σε σπίτια που βρίσκονται διάσπαρτα στην περιοχή, άλλα μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ακριβής εικόνα, καθώς είναι σε πλήρη εξέλιξη οι επιχειρήσεις για την οριοθέτηση της πυρκαγιάς. Έχει ήδη δοθεί εντολή μέσω του 112 για την εκκένωση τριών οικισμών (Μαρκάτι, Συντερίνα, Άγιος Κωνσταντίνος) για να απομακρυνθούν οι κάτοικοι προς την Ανάβυσσο.

Τα μηνύματα αναφέρουν:

«Αν βρίσκεστε στη Συντερίνα Κερατέας, εκκενώστε τώρα προς Ανάβυσσο» 

«Αν βρίσκεστε στον #Άγιο_Κωνσταντίνο #Αττικής εκκενώστε τώρα προς Ανάβυσσο»

 

Το μέτωπο της φωτιάς είναι μεγάλο, ανεξέλεγκτο και κινείται προς την Καμάριζα, τόνισε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100.3 ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς αναφορικά με την φωτιά που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή Μαρκάτι του Δήμου Λαυρεωτικής.

Συμφώνα με τον δήμαρχο, αγνοείται μία ηλικιωμένη γυναίκα με κινητικά προβλήματα. 

Μιλώντας και ο γιός της στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100.3, δήλωσε ότι προσπάθησαν να προσεγγίσουν το σπίτι άλλα αυτό δεν είναι δυνατό γιατί έχει πιάσει φωτιά.

Μάλιστα ο δήμαρχος Λαυρεωτικής δήλωσε ότι έχουν καεί ή έχουν υποστεί ζημιές τουλάχιστον 10 σπίτια.

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι πρόκειται για εμπρησμό, καθώς υπάλληλος του δήμου είδε ένα λευκό όχημα να βάζει φωτιά σε κάδους στο σημείο όπου ξέσπασε η φωτιά.

Παράλληλα, στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι όπως τόνισε στο ΣΚΑΙ ο Αντιπεριφερειάρχης πολιτικής προστασίας Βασίλης Κόκκαλης.

Ήδη βλέπω εδώ μια πλαγιά που την έχει κάψει όλη και είναι και αρκετά μεγάλη θα έλεγα. Ου πολύ μεγάλη στην βορινή πλευρά στο βορινό μέτωπο ανέφερε ο δήμαρχος Σαρωνικού μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Εντωμεταξύ ενισχύθηκαν οι δυνάμεις και αυτή την ώρα επιχειρούν 71 πυροσβέστες με 25 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ΜΕΤΠΕ, έξι αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα με τη συνδρομή από υδροφόρες δήμων.

Την ίδια ώρα, με εντολή του αρχηγού της Πυροσβεστικής Στέφανου Κολοκούρη, μεταβαίνει στην περιοχή κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Από την Τροχαία διακόπηκε η κυκλοφορία στους δρόμους της περιοχής και συγκεκριμένα στην παλαιά λεωφόρο Λαυρίου- Κερατέας, στην Λαυρίου - Καμάριζας στην περιοχή εργατικών κατοικιών προς οικισμό 'Αγιο Κωνσταντίνο, Λαυρίου - Καμάριζας, από οικισμό Συντερίνας προς 'Αγιο Κωνσταντίνο και Λ. Λαυρίου και παλαιάς Λ. Λαυρίου.

Στο μεταξύ, νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε στα Βίλια Αττικής σε δασική περιοχή και ήδη έχουν κινητοποιηθεί εναέριες και επίγειες δυνάμεις για την αντιμετώπισή της. 

Πηγή: skai.gr