Οριοθετημένη η φωτιά στη Νέα Πέραμο

Στη Νέα Πέραμο επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 15 οχήματα και 3 πεζοπόρα τμήματα, αλλά και εναέρια μέσα. 

Στη θέση Σκαλιστήρι στα σύνορα της Μάνδρας με τα Μέγαρα, στην περιοχή Άνω Βλυχάδα καίει αυτή την ώρα η φωτιά που ξέσπασε το πρωί στη Νέα Πέραμο, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης. 

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά είναι πλέον οριοθετημένη αλλά παραμένει σε εξέλιξη. 

Με συντονισμένες προσπάθειες όλων των δυνάμεων η πυρκαγιά δεν απείλησε τον οικισμό.

Επί τόπου συνεχίζουν να επιχειρούν 82 πυροσβέστες με τέσσερις (4) ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 21 οχήματα. Για την αεροπυρόσβεση διατέθηκαν και επιχείρησαν τέσσερα (4) αεροσκάφη και έξι (6) ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα (1) ελικόπτερο για εναέριο συντονισμό.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδρομή παρείχαν, εθελοντές πυροσβέστες, δυνάμεις της Δασικής Υπηρεσίας, δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας, πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος, ο Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., καθώς και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στις 11:18, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης, ένα (1) αεροσκάφος τύπου Air Tractor, μισθωμένο από το Πυροσβεστικό Σώμα μέσω ΝSPA, προσθαλασσώθηκε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σαλαμίνας. Οι δύο (2) επιβαίνοντες εξήλθαν σώοι, περισυλλέγησαν από ιδιωτικά σκάφη, μεταφέρθηκαν στη ξηρά και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων».

Επιπλέον, διατέθηκαν από διάφορες υπηρεσίες της ΓΑΔΑ 21 οχήματα και 43 αστυνομικοί, οι οποίοι συνδράμουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων και προβαίνουν σε προληπτικές εκκενώσεις- απομακρύνσεις πολιτών και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Νωρίτερα, δόθηκε μέσω του 112 εντολή εκκένωσης στους κατοίκους της Άνω Βλυχάδας. 

 

Κανονικά διεξάγεται πλέον, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, σε όλες τις λωρίδες, η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου, στο ρεύμα προς Κόρινθο, από το ύψος των διοδίων Ελευσίνας.

Υπενθυμίζεται, ότι η κυκλοφορία είχε διακοπεί λόγω της πυρκαγιάς στον Λουτρόπυργο Νέας Περάμου.

*Οι φωτογραφίες είναι από την ομάδα του Facebook «Πυρκαγιά Ενημέρωση»

Πηγή: skai.gr