Φονικό στο Μυλοπόταμο: Στη φυλακή ο 44χρονος - «Είχα το δίκιο με το μέρος μου μέχρι που τράβηξα το όπλο»

Φονικό στον Μυλοπόταμο: Στη φυλακή ο 44χρονος - «Είχα δίκιο μέχρι που τράβηξα το όπλο»

Ο δράστης υποστήριξε πως την Κυριακή η οικογένεια του ήταν ιδιαίτερα φορτισμένη, και ο ίδιος προσωπικά, λόγω του μνημόσυνου για τους τρεις μήνες από το θάνατο του πατέρα του.

Προσωρινά κρατούμενος με τη σύμφωνη γνώμη της Ανακρίτριας και του Εισαγγελέα Ρεθύμνου κρίθηκε νωρίς το απόγευμα ο 44χρονος από το Αργουλιό, ο οποίος το απόγευμα της Κυριακής σκότωσε με τρεις σφαίρες τον 22χρονο Κώστα.

Κατά την πολύωρη απολογία του, η οποία έγινε στο αστυνομικό μέγαρο και όχι στα δικαστήρια, προκειμένου να αποφευχθούν πιθανές αντιδράσεις (αν και κανείς από την πλευρά του θύματος δεν ήταν παρών), ο 44χρονος ξετύλιξε την δική του εκδοχή σχετικά με το τι συνέβη το πρωί και το απόγευμα της Κυριακής μέχρι το τραγικό φονικό.

Μετανιωμένος και συγκλονισμένος ο ίδιος, μη μπορώντας, όπως λέει, να συνειδητοποιήσει πως αφαίρεσε μια ανθρώπινη ζωή, ο 44χρονος ανέφερε στην Ανακρίτρια πως οι προστριβές του 22χρονου με την οικογένεια του δράστη είχαν ξεκινήσει εδώ και καιρό, ειδικότερα από τα Χριστούγεννα του 2021 και μετά και κυρίως με τον αδερφό του 44χρονου.

Ο καθ’ ομολογίαν δράστης αναφέρθηκε και στο προσωπικό του πρόβλημα υγείας, ενώ υποστήριξε πως στην μεταξύ τους διαφορά με το θύμα είχε «το δίκιο με το μέρος του μέχρι τη στιγμή που έβγαλε όπλο».

Η ανακρίτρια Ρεθύμνου επέμεινε να μάθει τι συνέβη την Κυριακή, που όπλισε το χέρι του 44χρονου, αφού οι προστριβές ήταν πολύμηνες. Ο δράστης υποστήριξε πως την Κυριακή η οικογένεια του ήταν ιδιαίτερα φορτισμένη, και ο ίδιος προσωπικά, λόγω του μνημόσυνου για τους τρεις μήνες από το θάνατο του πατέρα του.

Έτσι, είπε, πως το πρωί ο 22χρονος επιτέθηκε φραστικά στον αδερφό του, ενώ στη συνέχεια, όταν τον συνάντησε και ο ίδιος στο χωριό, όπου και οι δύο βρίσκονταν λόγω της ημέρας, του επιτέθηκε με ύβρεις για την οικογένεια του, τη μητέρα του, αλλά και τον νεκρό πατέρα του.

Επανέλαβε πως εκείνη τη στιγμή «θόλωσε» και πήρε από το ντουλαπάκι του αυτοκινήτου του, με το οποίο περνούσε μπροστά από το σπίτι της αδερφής του θύματος, το παλιό όπλο που είχε για όταν πήγαινε στα ζώα του. Ισχυρίστηκε πως άρχισε να παίζει χωρίς να ξέρει πόσες και που παίζει, πόσες σφαίρες έφαγε το θύμα και πως όταν «ξύπνησε από το λήθαργο του» και κατάλαβε τι είχε γίνει, ακούγοντας τις κατάρες του πατέρα του θύματος, έφυγε. Θυμίζουμε ότι ο 44χρονος είχε παραδοθεί το επόμενο πρωί, της Δευτέρας.

Σε δηλώσεις του ο ένας εκ των δύο συνηγόρων του 44χρονου, Διονύσης Βέρρας, είπε πως ο δράστης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο «μπούλινγκ» που δεχόταν από τον 22χρονο και κάλεσε να ανοίξουν τώρα που θα γίνει η κύρια ανάκριση και ενώ ο 44χρονος θα βρίσκεται στη φυλακή τα στόματα, από όλες τις πλευρές και να πουν αυτά που έχουν συμβεί.

Πηγή: goodnet.gr