Κλείσιμο

Folli Follie: Διακόπηκε για τις 19 Ιανουαρίου η δίκη

Folli Follie: Διακόπηκε για τις 19 Ιανουαρίου η δίκη

Της Ιωάννας Μάνδρου

Eνα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα των τελευταίων ετών, εκείνο της εταιρείας Folli Follie ξεκίνησε να εκδικάζεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων με κατηγορούμενους τους άλλοτε μεγαλομετόχους, Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσους και την Καίτη Κουτσολιούτσου και στενούς συνεργάτες και υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας.

Κατά την έναρξη της δίκης, η οποία διακόπηκε για τις 19 του μήνα, τέθηκαν σωρεία αιτημάτων που αφορούσαν την επιλογή άλλης μεγαλύτερης δικαστικής αίθουσας, αλλά και την δυνατότητα να παραστούν ως πολιτικώς ενάγοντες (να υποστηρίξουν την κατηγορία) ασφαλιστικά ταμεία και ιδιώτες επενδυτές που επλήγησαν οικονομικά από την εκνομη δραστηριότητα των υπευθύνων της εταιρείας.

Μεταξύ εκείνων που δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγή ήταν η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών που κατέθεσε τη πρώτη μήνυση για την υπόθεση, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, τον ΕΦΚΑ, τον ΕΟΠΥ, την AlphaBank, από διάφορες εταιρείες, εκ των μια από αυτές συμμετείχε στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, καθώς και μεμονωμένους επενδυτές.

Κοινός παρανομαστής όλων των αιτημάτων πολίτικης αγωγής είναι η ζημία που, όπως υποστήριξαν οι συνήγοροι, έχουν υποστεί από τις αξιόποινες πράξεις που αποδίδονται στους κατηγορούμενους και ότι εξαπατήθηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα, επιφυλασσόμενοι μάλιστα να προσφύγουν και στα αστικά δικαστήρια για την ικανοποίηση τους. 

Επίσης υποβλήθηκε αίτημα να κληθεί και να παραστεί κινεζικής καταγωγής συνεργάτης της εταιρείας που θεωρήθηκε αγνώστου διαμονής και δεν κλητεύθηκε.

Επίσης, κατά τη σημερινή διαδικασία, η προσωρινή διοίκηση της Folli Follie υπέβαλε αίτημα στο δικαστήριο να διατάξει την αποδέσμευση επτά ακινήτων προκειμένου (τους παραπέμψε στο ακροατήριο το δικαστικό συμβούλιο) προκειμένου να μπορέσει να υλοποιηθεί η συμφωνία με τους ομολογιούχους και τους δανειστές. Η εν λόγω συμφωνία αφορά σε κούρεμα χρέους ώστε οι πιστωτές και οι ομολογιούχοι να μπορέσουν να αποζημιωθούν.

Πηγή: skai.gr