Φίλος θύματος Ψευτογιατρού σε ΣΚΑΪ: «Της έκοψε το φαγητό» -Θα ζούσε αν δεν τον είχε ακούσει

Για την περιπέτεια πολύ κοντινής του φίλης που έχασε τη ζωή της από τη «θεραπεία» του Ψευτογιατρού, μίλησε στην εκπομπή Σαββατοκύριακο Παρέα στον ΣΚΑΪ ο κ. Σπύρος Σκούπας.

Η φίλη του η Μαρία, ένα από τα θύματα του Dr Κόντου, το 2017 βρέθηκε με καρκίνο του μαστού. Έψαχναν τους καλύτερους γιατρούς. Ο σύζυγός της, μάλιστα, της πρότεινε να πάνε στην Αμερική, καθώς είναι Ελληνοαμερικανός, η ίδια όμως δεν ήθελε.

Βρήκαν έναν πολύ καλό γιατρό και χειρουργήθηκε και θα άρχιζε άμεσα τις χημειοθεραπείες. Αν είχε ακολουθήσει αυτή τη διαδρομή τώρα θα ζούσε, όπως λέει και ο φίλος της.

«Μετά το τέλος του χειρουργείου μας κάλεσε ο γιατρός στο γραφείο του. Είμαστε έτοιμοι για χημειοθεραπείες. Μας έκλεισε ραντεβού και μόλις βγήκαμε από το νοσοκομείο, η Μαρία είπε ‘εγώ δεν κάνω χημειοθεραπείες’. Φοβόταν μην της πέσουν τα μαλλιά», ανέφερε ο κ. Σκούπας. 

Τον ψευτογιατρό τον γνώρισε αμέσως μετά το νοσοκομείο. Είχε πάει με μια φίλη της στην εκκλησία του Αγίου Φανουρίου στη Γλυφάδα και εκεί γνωρίστηκαν. «Την έπεισε ότι θα την κάνει καλά χωρίς χημειοθεραπείες. Με σκευάσματα, με βότανα και στο τέλος με κάνναβη.»

Καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας εκείνη εμπιστευόταν τυφλά τον «γιατρό» και ήταν ανένδοτη στο να πάει σε άλλον. Ό,τι και να της έλεγε η οικογένειά της δεν άκουγε.

Ο κ. Σκούπας ήταν και ο μόνος από το περιβάλλον της Μαρίας που γνώρισε από κοντά τον Dr Κόντο.

«Μου λέει έλα να γνωρίσεις τον Κόντο. Χειρούργος Ογκολόγος από την Ελβετία. Έτσι έλεγε. Της έκοψε το φαγητό. Έτρωγε μόνο μήλα και τα βότανα. Πήρε από τον άντρα της 30.000 δολάρια και δεν ξέρουμε τι ποσό έφυγε ακόμα.»

Η εντύπωση που του άφησε ο Ψευτογιατρός, δεν ήταν και η καλύτερη, καθώς τον παραξένευαν οι πρακτικές του. 

«Εμένα δεν με έπεισε. Της έλεγα είναι δυνατόν να είναι γιατρός και να φέρνει τα σκευάσματα στην εκκλησία; Ο παπάς που σιγοντάριζε τον Κόντο πέθανε με καρκίνο του προστάτη ακολουθώντας τη θεραπεία του. Πέθανε 3 μήνες πριν πεθάνει η Μαρία.»

Όπως είπε ο φίλος της, η Μαρία στα τελευταία της δεν μπορούσε να μιλήσει από την αδυναμία, ούτε και να περπατήσει.
 

Πηγή: skai.gr